Magazin

Trendi hrane in kuhinje 2023 Trendi hrane in kuhinje 2023

Kaj se letos cvre, kuha in duši v naših kuhinjah? Kateri so najnovejši kulinarični trendi ali najljubše jedi? Predstavljamo vam pregled tega, kar morate vedeti o Food Report 2023, ki ga je pripravila priznana avstrijska nutricionistka in avtorica...

Recept za poljski božični medenjak

Medenjakova torta je na Poljskem za božič nepogrešljiva. To pecivo iz medenega testa s pikantno aromo in slastno intenzivnim okusom najdemo v skoraj vsakem poljskem gospodinjstvu. S tem receptom lahko v svoji pekarni preprosto pripravite poljsko...

Golaž - madžarska nacionalna jed Golaž - madžarska nacionalna jed

Golaž je specialiteta, ki izvira iz Madžarske, kjer jo pripravljajo na različne načine. Tukaj je kratka zgodovina te priljubljene jedi in tradicionalni recept za pripravo kar pri vas doma.

Z znamko Tartuflanghe v kraljestvu tartufov Z znamko Tartuflanghe v kraljestvu tartufov

Specialist za tartufe Tartuflanghe s sedežem v regiji Piemont v Italiji je s svojimi inovativnimi izdelki na osnovi tartufov osvojil svetovne gurmanske trdnjave. Zdaj lahko vsakdo uživa v odličnih jedeh v svojem domu – vrhunske kakovosti brez...

Štirje recepti za jesensko kuhinjo Štirje recepti za jesensko kuhinjo

S čudovitimi gurmanskimi začimbnimi mešanicami iz Herbarie ste dobro opremljeni za jesen. Za božanje vaših brbončic vam predstavljamo štiri krepke recepte.

Iz Švedske z ljubeznijo: Kanelbullar! Iz Švedske z ljubeznijo: Kanelbullar!

Tisti, ki malo poznajo Švedsko, dobro vedo, da se tam odmoru za kavo reče "fika" in da ne smete zamuditi ene stvari: cimetovih zvitkov! Tako priljubljena sladica, da so ji posvetili celo dan, 4. oktober je za Švede dan praznovanja sladice...