Magazin

Golaž - madžarska nacionalna jed Golaž - madžarska nacionalna jed

Golaž je specialiteta, ki izvira iz Madžarske, kjer jo pripravljajo na različne načine. Tukaj je kratka zgodovina te priljubljene jedi in tradicionalni recept za pripravo kar pri vas doma.

Z znamko Tartuflanghe v kraljestvu tartufov Z znamko Tartuflanghe v kraljestvu tartufov

Specialist za tartufe Tartuflanghe s sedežem v regiji Piemont v Italiji je s svojimi inovativnimi izdelki na osnovi tartufov osvojil svetovne gurmanske trdnjave. Zdaj lahko vsakdo uživa v odličnih jedeh v svojem domu – vrhunske kakovosti brez...

Štirje recepti za jesensko kuhinjo Štirje recepti za jesensko kuhinjo

S čudovitimi gurmanskimi začimbnimi mešanicami iz Herbarie ste dobro opremljeni za jesen. Za božanje vaših brbončic vam predstavljamo štiri krepke recepte.

Iz Švedske z ljubeznijo: Kanelbullar! Iz Švedske z ljubeznijo: Kanelbullar!

Tisti, ki malo poznajo Švedsko, dobro vedo, da se tam odmoru za kavo reče "fika" in da ne smete zamuditi ene stvari: cimetovih zvitkov! Tako priljubljena sladica, da so ji posvetili celo dan, 4. oktober je za Švede dan praznovanja sladice...

Hitra poletna kuhinja: Brez mesa in brez truda Hitra poletna kuhinja: Brez mesa in brez truda

Poleti si nihče ne želi ure in ure preživeti v kuhinji, zato dajemo prednost solatam, smutijem, sladoledom in naročanju pic na dom. Za popestritev vam ponujamo nekaj vegetarijanskih alternativ inovativnih proizvajalcev!

Sabich sendvič v različici s focaccio Sabich sendvič v različici s focaccio

Sabich ali sabih je izraelska ulična hrana, ki je pripravljena s pitta ali laffa kruhom, nadevanim z ocvrtimi jajčevci, trdo kuhanimi jajci, sesekljano paradižnikovo solato, peteršiljem, omako tahini in drugimi okusnimi sestavinami.