Magazin

Mokra fermentacija Mokra fermentacija

Tukaj lahko izveste več o tem, kaj sploh je mokra fermentacija (vključno z nekaj idejami za recepte).

Protivnetna prehrana Protivnetna prehrana

Ali ste vedeli, da lahko samo s spremembo prehrane izboljšate nelagodje in bolečino, povezano z vnetji? Več preberite tukaj.

Suha fermentacija Suha fermentacija

Če vas zanima metoda suhe fermentacije, lahko tukaj najdete več informacij in celo nekaj receptov. Preverite!

Najboljši nasveti za žar Najboljši nasveti za žar

Boljši okus jedi, večji je užitek pečenja na žaru! Tukaj je nekaj nasvetov, kako narediti žar peko še posebej učinkovito. Več preberite v tem članku.

Fermentacija hrane doma Fermentacija hrane doma

Fermentirana živila so zelo zdrava in koristna za naše dobro počutje. Poleg tega je fermentacija ekološki in trajnosten ohranitveni sistem. Tukaj je nekaj informacij o tem, kako pripraviti fermentirano hrano doma.

20 najbolj zdravih začimb na svetu - 1. del 20 najbolj zdravih začimb na svetu - 1. del

Začimbe in aromatična zelišča imajo poleg okusa pogosto blagodejne učinke na naše telo, pravzaprav se pogosto uporabljajo v tradicionalni medicini v različnih državah sveta ali v klasičnih »babičinih zdravilih«. Poglejmo nekaj teh.

6 dejstev o kardamomu 6 dejstev o kardamomu

Kardamom ni le ena najdražjih začimb na svetu, ampak je tudi okusen! Več o tem preberite tukaj.

Ingver pod povečevalnim steklom Ingver pod povečevalnim steklom

Ingver se že tisočletja uporablja kot naravno zdravilo za različne bolezni. Poleg več lastnosti ima tudi prijeten okus in se zato pogosto uporablja tudi v kuhinji. Oglejmo si ta čudovit izdelek podrobneje.