Dragocena olja

Uporaba posameznih vrst olj - 2. del

V nadaljevanju našega prispevka ''Uporaba posameznih vrst olj'' bomo nekaj pozornosti namenili oljem, ki s svojo nianso jedi spremenijo v nekaj posebnega in ne bi smeli manjkati v nobeni kuhinji.

Uporaba posameznih vrst olj

V svetu obstaja veliko rastlin, ki so primerne za proizvodnjo olja. Zato obstaja veliko različnih izjemnih olj, primernih za vsak okus. Toda katero olje je primerno za katero hrano in kakšen način priprave? Pripravili smo vam nekaj nasvetov.

Štajersko bučno olje - zdravo in okusno

Bučno olje ne sme manjkati v nobeni štajerski kuhinji. Hkrati pa je zelo priljubljeno tudi preko avstrijskih meja. Zaradi svojih zdravilnih lastnosti in izjemnega okusa, je to izjemno olje postalo nepogrešljivo.

Za kuhanje uporabite le najboljše olje

Začimbe so okusne. Kljub temu, da večina olj nima prevladujočega okusa, pa lahko tudi olja dajejo jedem edinstvene okuse. Tukaj je nekaj olj, ki so v zadnjih letih prišla na slab glas zaradi vsebnosti nasičenih maščobnih kislin. Kako napačno!

Kokosovo olje: zdravi trend v kuhinji

Pametni kuhajo s kokosovim oljem. Čudovit vonj olja iz tropskega kokosa nas spominja na počitnice. Kokosovo olje sestoji iz približno 90 odstotkov nasičenih maščobnih kislin (kar je razlog, zakaj je trden pri sobni temperaturi). Hkrati pa je...