Recept: Subji s korenčkom

Recept: Subji s korenčkom

Kdo ali kaj je Subji?

Izraz subji prihaja iz Indije in preprosto opisuje zelenjavno jed. Tako gledano se izraz lahko uporablja za skoraj vsako vegetarijansko jed, ki vsebuje predvsem zelenjavo. Subji je lahko suh, tekoč ali s karijem.

sestavine

  • 125 ml vode
  • 8 srednje velikih korenčkov
  • 2 stroka česna, sesekljanega
  • 2 žlici kokosa, nesladkanega, zdrobljenega
  • 1 pest svežega koriandra, nasekljanega ali podrgnjenega
  • 1-2 majhna, zelena čilija, sesekljana
  • 1 kos svežega ingverja (približno 4 cm), sesekljan
  • 1 žlička gheeja /
  • ½ žličke gorčičnih semen /zacimbe-in-zelisca/semena-in-zrna-gorcice
  • ½ žličke kuminovih semen /zacimbe-in-zelisca/kumina
  • ¼ žlička soli /zacimbe-in-zelisca/soli-1
  • 1 ščepec prahu asante

priprava

  1. Korenje operite in nato narežite na majhne koščke.
  2. Zdaj z ročnim mešalnikom zmešajte vodo, čili, koriander, česen in kokos, dokler ne dobite gladke tekočine.
  3. Ghee, kumino, asante v prahu in gorčična semena dajte v ogreto ponev in pustite, da se vse popeče. Nato dodajte predhodno zmešano tekočino in vse začinite s soljo.
  4. Na koncu dodajte korenje in dušite na zmernem ognju, pogosto mešajte, dokler korenje ne postane mehko. (Po potrebi dodajte še vodo.)
  5. Uživajte.