Torta Velikonočni zajček

Torta Velikonočni zajček

V otroštvu smo se bolj kot pirhov veselili mamine velikonočne torte. Pred vami je recept za to ljubko velikonočno poslastico z okusom vanilije.

Velikonočni zajček z vanilijo

Potrebujemo:

  • dva okrogla pekača (premer: približno 20 cm)
  • veliko kuhinjsko desko

Sestavine:

  • ¾ skodelice kokosovega olja (nekaj manj kot ⅔ 250 ml lončka)
  • 1 ¾ skodelice sladkorja
  • 2 žlici ekstrakta vanilije
  • 1 paket vanilijevega sladkorja
  • 1 ¾ skodelice jogurta z okusom vanilije
  • 6 jajc (sobna temperatura)

  • 3 ¼ skodelice univerzalne moke
  • 2 ½ žličke pecilnega praška
  • 1 žlička soli

Dekoracija:

  • vanilijeva glazura (lahko uporabite tudi kokosovo, mandljevo ali masleno kremo)
  • kokosovi kosmiči
  • živilska barva
  • mrvize, Smarties bombončki, itd.
  • marcipan za smrček

Pečico segrejte na 175 stopinj.

Kokosovo olje s pomočjo lesene žlice položite v skledo, počakajte, da se zmehča in premešajte. Priporočamo kokosovo olje Ölmühle Solling saj je zaradi svojega odličnega okusa idealno za peko. Kot vidite, je olje zelo mehke tekstre in bogato kremasto.

17499177_10100179395137863_2526422519167515331_n - edited.jpg

Nato dodamo sladkor, vanilijev sladkor, vanilijev ekstrakt in vse dobro premešamo. Zdaj dodamo po eno jajce naenkrat in vsakič dobro premešano. Nato dodamo jogurt.

Suhe sestavine dodamo v drugo skledo in dobro premešano. Nato jih dodamo mokri mešanici. Lahko uporabimo multipraktik, kjer suhe sestavine dodajamo počasi. Testo mešajmo 2-3 minute, dokler ni popolnoma gladko.

Medtem tortni model obložimo s peki papirjem, stranice pekača namažite z maslom in posujte z moko.

Najhitrejši način, za pripravo peki papirja je, da kos papirja ga prislonite na stranice modela. S pomočjo nohtov oblikujte linijo okoli roba. Ko papir dvignete, bi se morala linija še vedno videti. Izrežite krog in ga položite na dno.
17499043_10100179395018103_8079631977882272335_n.jpg

Za obraz torte, polovico testa vlijemo v pekač.Testo pečemo v ogreti pečici približno 30 minut. Ko je testo pečeno, ga odstranite in pustite, da se ohladi.

Končno je na vrsti okraševanje. Najprej izdelajte zajčkovo glavo. S prvim krogom oblikujte glavo. Iz drugega pa izrežite ušesa in metuljčka. Pomagajte si s spodnjo fotografijo.

zajček ears.jpg

Okrasite zajčka po vaših željah. Prelijte ga z vanilijevo glazuro in okrasite z mrvicami, bombončki in kokosovimi kosmiči.

75899.jpg