ajaa! - Plastika je tudi lahko trajnostna

ajaa! - Plastika je tudi lahko trajnostna

Ko že govorimo o blagovni znamki ajaa! ne moremo mimo tega, da bi govorili o tako imenovani "bioplastiki", to je vrsti plastike na biološki osnovi, pridobljeni iz obnovljivih surovin. Direktor Raphael Stäbler se je te teme začel ukvarjati med študijem, nato pa je leta 2012 končno ustanovil podjetje 4e solutions GmbH in blagovno znamko ajaa! Od takrat se ukvarja s proizvodnjo posod in orodij iz trajnostne bioplastike, ki lahko v celoti nadomestijo običajne plastične izdelke, ki se običajno uporabljajo doma.

Izdelki

Pomemben steber blagovne znamke ajaa! je vsekakor visok standard kakovosti. Poleg tega obstaja velika strast do oblikovanja, ki se odraža v vseh izdelkih blagovne znamke. Pravzaprav imajo izdelki blagovne znamke ajaa! skupaj naslednje lastnosti:

  • izgledajo dobro
  • so trajnostni
  • so v trendu
  • popolnoma ustrezajo sodobnemu življenjskemu slogu

Poglejmo si podrobneje vprašanje trajnosti, ki je ena od značilnosti teh izdelkov.

Vsi izdelki so izdelani v Nemčiji, proizvedeni so brez emisij in jih je mogoče 100% reciklirati.

Material

Surovine, iz katerih so narejeni vsi izdelki ajaa! so v celoti narejeni iz naravnih materialov. Natančneje, gre za biopolimer na osnovi sladkornega trsa in mineralov, zato so izdelki popolnoma neškodljivi za zdravje. Med proizvodnjo se namesto olja uporablja sok, pridobljen iz sladkornega trsa. Ta sok je ostanek, ki nastane pri proizvodnji trsnega sladkorja. Bioetanol, pridobljen iz tega izdelka, se nato s polimerizacijo in dodatkom mineralov pretvori v visokokakovosten in dolgotrajen bio-polietilen.

Ta material ima enake lastnosti kot običajna visokokakovostna plastika, vendar za razliko od tega ne vsebuje sestavin, ki so škodljive za okolje ali zdravje.

Vsi izdelki ajaa! so torej brez melaminskih smol, mehčalcev ali formaldehida.

Uporabljeni sladkorni trs izvira iz trajnostnih pridelkov, ki izpolnjujejo najstrožje družbene in okoljske standarde. Največja prednost izhaja iz dejstva, da za njeno pridelavo niso potrebna dodatna kmetijska zemljišča, saj je to ostanek.

Pomembno: izdelki ajaa! so zelo trpežni in niso biološko razgradljivi. Čeprav ne vsebujejo snovi, ki so škodljive za ljudi ali okolje, bi v naravi trajalo še dolgo časa, da se razgradijo. Vendar pa je izdelki 100% možno reciklirati.

Zaključek

ajaa! izvaja pionirski projekt na področju obnovljivih surovin, razvija trajnostne in reciklirane izdelke, ki jih lahko vsakdo z velikim zadovoljstvom uporablja v vsakdanjem življenju, hkrati pa naredi nekaj dobrega za naš planet.

Tukaj najdete paleto izdelkov blagovne znamke ajaa!