Recept: losos s kardamomom in medom

Recept: losos s kardamomom in medom

Ta recept je odličen, če si zaželite lososa z rahlo eksotičnim okusom po indijskem navdihu in pridihom medu. Ta losos je izrednega in slastnega okusa.

Sestavine za 6 obrokov

  • 900 g fileja lososa (narezanega na kose)
  • 2 žlici medu
  • 1½ žličke soli
  • 1 žlička paprike v prahu
  • 1 žlička mletega kardamoma
  • 1 žlička mletega koriandra
  • ½ žličke mletega črnega popra
  • ¼ skodelice olja (naše priporočilo: olje grozdnih pečk)

Neobvezno:

  • Pomarančna lupina (iz nevoskanih in neobdelanih pomaranč)
  • Dodatki in priloge po želji

Skupni čas kuhanja: približno 25 minut

Metoda

  1. V skledi zmešajte sol, papriko, kardamom, koriander in črni poper. Dodajte olje in med ter mešajte, dokler se dobro ne poveže.
  2. Na srednje močnem ognju segrejte ponev, ki se ne prijema.
  3. Kose lososa stresite v mešanico medu in začimb, dokler niso enakomerno obliti z vseh strani.
  4. Lososa pražite v segreti ponvi 5 do 7 minut na stran, oz. toliko časa, da se zlahka odstrani s ponve. Pazite, da ponev ni prevroča, da se mešanica medu in začimb ne zažge.

Opomba: priprava prilog ni del tega recepta. Glede na prilogo, ki jo uporabljate, morate izračunati daljši čas kuhanja ali ustrezno prilagoditi pripravo.

Podatki o hranilni vrednosti na porcijo (približno)

  • Kalorije: 345
  • Beljakovine 26,3 g
  • Ogljikovi hidrati: 5,2 g
  • Maščoba: 23,8 g
  • natrij: 654,4 mg