Zotter Chocolate - nenavadnost se izplača

Zgodovina Zotter čokolad se vrti okrog enega človeka, ki je želel stvari narediti drugače. Josef Zotter s svojim čokoladnim poslom orje ledino in danes je Zotter ena izmed najboljših čokoladnic na svetu. Glavni razlog te slave je celovit izbor izdelkov, ki ne vključuje le tradicionalnih različich, ampak ponuja tudi nekatere nenavadne kreacije.

Zgodovina čokoladnice Zotter sega v leto 1992. Takrat je Josef Zotter začel s proizvodnjo čokolade v svoji slaščičarni v Gradcu. Za izdelavo čokolade, je razvil novo metodo ročnega izdelovanja čokolade.

Leta 1994, je Zotter naredil naslednji korak v razvoju njihove čokolade. Najel je umetniškega oblikovalca Andras h. Gratze in združil dekorativne umetnine na embalaži s svojimi čokoladami. Njegov cilj je oblikovanje različnih embalaž s prepoznavno podobo blagovne znamke in je hkrati tudi navdih ljudem.

Leta 1999 je Zotter odprl svojo tovarno čokolade v Reigersburg-u (Štajerska).

Kmalu za tem, je Josef Zotter začel potovati v države, iz katerih so izvirale njegove surovine.Od leta 2002 je povpraševanje po čokoladi, kot tudi obisk tovarne, postal magnet za potrošnike in obiskovalce. Danes tovarna čokolade Zotter sprejme okrog 265.000 obiskovalcev na leto.

Leta 2007 je Josef Zotter razširil tovarno tako, da vključuje proizvodnjo ''od zrna do čokolade''. Od tega trenutka naprej, so se vse sestavine obdelale neposredno v Riegersburgu, od kakavovega zrna do čokolade. Kakavova zrna kupujejo neposredno od kmetov in jih pražijo, zmeljejo in nadalnje obdelajo v tovarni. Rezultat je center čokoladne odličnosti, ki se kaže v mnogih novih čokoladnih stvaritvah. Josef Zotter je eden redkih neodvisnih proizvajalcev po sistemu ''od zrna do čokolade'' v Evropi, ki proizvaja izključno ekološko in fair trade čokolado.

Z obiskom tega čokoladnega ''gledališča'', lahko obiskovalci spoznajo proizvodnjo čokolade in doživijo edinstveno izkušnjo izdelave le te. Ponujajo tudi številne degustacijske postaje, kjer lahko obiskovalci čokolado tudi poizkusijo.

Trenutno obstaja 365 različnih vrst Zotter čokolad, zato je za eno čokolado primeren vsak dan v letu. Poleg klasičnih čokoladic, ki so na voljo v vseh mogočih okusih, sedaj obstajajo tudi številne druge linije. Labokoo čokoladice so sestavljene iz dveh tablic z različnim okusom v enem paketu. Mitzi Blue čokoladice odlikuje okrogla oblika.  

V čokoladni tovarni v Riegersburg-u je zaposlenih več kot 150 ljudi, proizvodnja pa je ocenjena na 40.000 do 60.000 čokolad dnevno.


V trgovini Piccantino boste našli ogromno izbiro čokoladnih stvaritev Zotter, od klasičnih čokoladic do čokoladnih zrn za vročo čokolado. V tej čudoviti ponudbi, bo vsakdo našel nekaj zase!