Sezona žara 2022 - Namigi znamke Bake Affair

Sezona žara 2022 - Namigi znamke Bake Affair

Dnevi postajajo toplejši in kmalu bodo zrak napolnile slastne arome mesa z žara, klobas, kruha in zelenjave. Čas bo, da pobrišete prah z žara in zavihate rokave. Toda tudi najbolj vnet ljubitelj hamburgerjev, klobas in kruha, kupljenega v trgovini, se bo naveličal vedno istega okusa. Predstavljamo nekaj nenavadnih in kreativnih idej za zdravo peko na žaru

Trajnostno pečenje na žaru, na primer z bananinimi listi namesto aluminijaste folije
Ste že kdaj pekli hrano na žaru, zavito v bananine liste? Če ne, je čas, da poskusite.

Živila, ki jih želite peči na žaru – meso, zelenjavo, sir itd. – skupaj s svežimi zelišči in začimbami zavijte v bananine liste in jih zavežite s kosom vrvice. Namažite z oljem in položite na žar. Hrana, pečena na žaru z bananinimi listi, ni le videti dobro in slastnega okusa, ampak je tudi bolj zdrava kot hrana pečena na žaru v aluminijasti foliji. Uporabite lahko tudi liste drugih rastlin, kot so rabarbara, zelje in blitva.

Kakšno omako izbrati?
Dobra omaka lahko pripravi ali pokvari obrok. Toda včasih so omake polne skritih kalorij. Hiter pogled na etiketo bo razkril količino sladkorja, ki jo vsebuje omaka. Prav tako bodite pozorni na nezdrave dodatke. Komercialno dostopni izdelki pogosto vsebujejo dodana barvila, konzervanse in ojačevalce okusa.

Naš nasvet: Omako naredite sami! Tako marinade kot omake za žar je enostavno pripraviti doma in sami se lahko odločite, kaj bo notri. Uporaba svežih zelišč je tu vedno dobra ideja. Rožmarin, origano in žajbelj dodajo čudovite arome vsaki omaki. Marinada iz sojine omake, riževega vina, sezamovega olja in česna doda čudovito glazuro govedini in perutnini na žaru.

Priloge in kruh z žara
Za popolno izkušnjo žara so priloge prav tako pomembne kot klobase, hamburgerji in podobno. Tukaj je nenavadna, a okusna ideja za nekaj novega: domač kruh, svež z žara! Na primer, kruh Bake Affair z različnimi rubi, pečen sladki krompir z zelišči in feta so popoln obrok pečen na žaru.

Vrhunske mešanice za peko Bake Affair so odlična ideja za zahtevne ljubitelje žara. Nenavadne arome dodajo nove vidike pečenju na žaru. Ves kruh in mešanice za peko Bake Affair so brez dodatkov, 100 % naravni in izdelani v Avstriji.

Ideja za recept: zeliščni česnov kruh
Visokokakovostna moka, sveža zelišča z vrta in sveže maslo naredijo to bageto res vposebno. Tukaj je preprost recept, ki ga lahko preizkusite naslednjič.

Sestavine:

  • Stick Bread/Baguette Mešanica znamke Bake Affair
  • 60 g mehkega masla
  • 3 stroki česna
  • 0,5 žličke soli
  • Poper, čili
  • 1 žlička timijana
  • Vejica svežega peteršilja in nekaj listov mete
  • Sir (npr. Gouda) - neobvezno

Priprava:

  1. Vsebino mešanice za peko stresitev posodo in dodajte 450 ml mlačne vode (napolnite do vodne črte v pekaču). Testo gnetite ročno, s kuhinjskim strojem ali s Thermomixom približno 3 minute.
  2. Testo pokrijte in pustite počivati pri sobni temperaturi (približno 24°C) 30 - 60 minut.
  3. Testo še enkrat na kratko pregnetite na dobro pomokani delovni površini. Razdelite na 4 enake velike kroglice in jih oblikujte v 20 cm dolge bagete. Lahko pa ga razdelite na 2 enaka dela in oblikujte v 2 veliki bageti, dolgi približno 35 cm.
  4. Pokrijte in pustite počivati še 30-60 minut pri sobni temperaturi. Žar segrejte na 230°C. Z ostrim nožem večkrat zarežite vrh baget. Bagete premažite ali poškropite z nekaj mlačne vode.
  5. Postavite na rešetko na 230 °C – posredno segrevanje, zaprite pokrov, zaprite prezračevalnike in pecite približno 20 minut.
  6. Stroke česna drobno pretlačite ali sesekljajte ter zmešajte z maslom in preostalimi sestavinami.
  7. Z nožem za kruh naredite globoko zarezo po dolžini baget in napolnite s česnovim maslom – ne zarežite do konca.
  8. Če ga uporabljate, narežite sir in ga položite v bagete. Baguete premažite s preostalim maslom.
  9. Pecite še 10 minut do zlato rjave barve. Postrezite toplo.