Recept: Veganski Satay s sladkim krompirjem s karijem

Recept: Veganski Satay s sladkim krompirjem s karijem

Ta okusen curry je enostaven za pripravo, a je okusno eksotičen. S špinačo in sladkim krompirjem ne vsebuje le zelo zdravih sestavin, ampak ima tudi manj kot 400 kcal na porcijo.

Sestavine za 4 obroke

  • 500 g sladkega krompirja, olupljenega in narezanega na koščke
  • 400 ml kokosovega mleka
  • 200 g čičerike, kuhane
  • 200 ml vode
  • 3 žlice rdeče kari paste
  • 2 stroka česna, drobno sesekljana
  • 1 žlica kokosovega olja
  • 1 čebula, drobno sesekljana
  • 1 kos ingverja, velikosti 2-3 cm, nariban
  • 1 žlica arašidovega masla
  • sok limete
  • praženi arašidi kot okras (neobvezno)
  • kuhan riž kot priloga (neobvezno)

Priprava

  1. Kokosovo olje pustite, da se na srednji vročini stopi v ponvi, nato dodajte čebulo. Pražite jih do zlato rjave barve.
  2. Nato dodajte ingver in česen ter pustite, da se pražita minuto, dokler ne zadiši.
  3. Dodamo pasto iz rdečega karija, arašidovo maslo, čičeriko in sladki krompir, dobro premešamo, nato pa nalijemo kokosovo mleko in vodo.
  4. Enkrat segrejte in nato kuhajte na srednje močni vročini približno 25-30 minut - dokler se sladki krompir ne zmehča.
  5. Nato dodajte sok limete in začinite po svojem osebnem okusu.
  6. Postrezite z rižem in okrasite s praženimi arašidi.
  7. Uživajte.