Frierss- Generacije klasičnih okusov!

Frierss- Generacije klasičnih okusov!

Ta teden prikazujemo koroško družinsko podjetje Frierss. Frierss že več kot 100 let izdeluje okusne specialitete iz mesa in klobas. Več o njih preberite tukaj!

120 let odlične hrane

Družina Frierss že pet generacij izdeluje tradicionalno šunko in klobase.

Vse se je začelo leta 1898, ko je Rudolf Frierss po končanem šolanju mojstrskega mesarja kupil posest v Beljaku. Tako je Frierss postal prvi proizvajalec klobas v Beljaku, ki je postavil temelje za dolgo, uspešno zgodovino družinskega podjetja. Odločilna značilnost blagovne znamke Frierss je bila vedno njena izjemna kakovost. Ko je blagovna znamka rasla in z njo rasla družina, so si usmerili pogled na inovacije. Po drugi svetovni vojni je družina ustanovila prvi originalni italijanski proizvodni obrat za mortadelo v Avstriji.

Velik izbor

Danes je Frierss eden vodilnih strokovnjakov za klobase in šunke v Avstriji in ima približno 110 zaposlenih. Njihova velika paleta izdelkov vključuje približno 150 različnih vrst klobas, šunke in mesnih specialitet. Ti izdelki so izdelani v dveh proizvodnih obratih, ki imajo certifikat IFS. Izdelke prodajajo predvsem v avstrijski trgovini s hrano, gastronomijo in dobrotami, prvovrstno blago pa izvažajo tudi po vsem svetu, tudi na Japonsko, Južno Korejo in Nemčijo.

Odlične dobrote

Vrhunska kakovost in neprimerljiv okus izdelkov Frierss so bili prepoznani s številnimi različnimi priznanji. Podjetje je osvojilo sto zlatih medalj za odlične okuse svojih živil tako na državnih kot mednarodnih tekmovanjih.

Oglejte si izdelke Frierss tukaj !

Mortadela s tartufi s praženimi bučnimi rezinami in pirejem

Ta recept je le primer nekaterih okusnih obrokov, ki jih lahko naredite z uporabo izdelkov Frierss!

Bučne rezine:

Bučni pire:

Priprava:

  1. Bučke olupite v olivnem olju in jih začinite s soljo, poprom in malo sladkorja. Potem marinirajte bučne rezine z balzamičnim kisom.
  2. Za pire bučo narežite na majhne kocke. Nato ga kuhajte v smetani, mleku, soli, kurkumi in sladkorju do mehkega. Nato pire zmiksajte z ročnim mešalnikom.
  3. Na krožnik razporedite drobno narezane mortadelo s tartufi z bučnimi rezinami in bučno kremo.
  4. Vse okrasite s sveže narezanimi tartufi in sezonskimi zelišči - yum!