Luštrek
Levisticum officinale
Navodila za uporabo:
Uporabljajo se listi in korenina, sveži. Zlasti v ligurski kuhinji je luštrek zelo razširjen. Začinja predvsem juhe, enolončnice in zeliščni kis. V Avstriji in Nemčiji se luštrek se pogosto imenuje "Maggi zelišče".
Pojavljanje:
Prvotno prihaja luštrek iz Azije, danes pa se v veliki meri nahaja v mnogih delih Evrope. V Sredozemskem prostoru se luštrek prideluje že od rimljanskih čsov.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Luštrek
-
- poznan kot "čarobno zelišče"
- klasična začimba za juho
- intenzivna aromatična začimba
-
- optimalna začimba za juhe
- izredno iztenzivno
- uporabljajte zmerno
-
- intenzivnega vonja
- nežno posušen
- za juhe, enolončnice in solatne prelive
-
- pikantna nota zelišča
- za zelenjavne in ribje juhe
- okusna mešanica
-
- vsestransko uporabna
- s finimi italijanskimi zelišči
- pikantni okus
-
- vsestransko uporabna
- prijeten okus
- odlično ravnovesje med soljo in zelišči
-
- hitro in enostavno
- za okusen pražen krompir
- aromatična mešanica
-
- nadomesti sol za kuhanje
- čudovit okus
- vsestransko uporabno
-
- Močna in intenzivna
- Za juhe, solate in mesne jedi