Luštrek
Levisticum officinale
Navodila za uporabo:
Uporabljajo se listi in korenina, sveži. Zlasti v ligurski kuhinji je luštrek zelo razširjen. Začinja predvsem juhe, enolončnice in zeliščni kis. V Avstriji in Nemčiji se luštrek se pogosto imenuje "Maggi zelišče".
Pojavljanje:
Prvotno prihaja luštrek iz Azije, danes pa se v veliki meri nahaja v mnogih delih Evrope. V Sredozemskem prostoru se luštrek prideluje že od rimljanskih čsov.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Luštrek
-
Österreichische Bergkräuter Luštrek, 20 g
- optimalna začimba za juhe
- izredno iztenzivno
- uporabljajte zmerno
-
-
Cosmoveda Nariban luštrek BIO, 20 g
- neponovljiva aroma
- znano tudi kot maggi zelišče
- surovi prehrambeni izdelek
-
Herbaria Bio luštrek, 8 g
- idealno za krepke jedi
- stresalnik iz stekla
- za ponovno polnjenje
-
Sonnentor Luštrek zdrobljeni, 15 g
- poznan kot "čarobno zelišče"
- klasična začimba za juho
- intenzivna aromatična začimba
-
Ankerkraut Začimbe za pražen krompir, 80 g
- hitro in enostavno
- za okusen pražen krompir
- aromatična mešanica
-
-
KOTÁNYI Česen in zeliščna sol, 50 g
- aromatična začimba
- za zelenjavo, meso in drugo
- z rožmarinom in šetrajem
-
Raabauer Eisvogel Bio sol z bučnimi semeni, 90 g
- Za surovo hrano, ocvrt krompir, jajčne jedi in enolončnice
- V najboljši ekološki kakovosti
- Z najboljšimi štajerskimi bučnimi semeni