Luštrek
Levisticum officinale
Navodila za uporabo:
Uporabljajo se listi in korenina, sveži. Zlasti v ligurski kuhinji je luštrek zelo razširjen. Začinja predvsem juhe, enolončnice in zeliščni kis. V Avstriji in Nemčiji se luštrek se pogosto imenuje "Maggi zelišče".
Pojavljanje:
Prvotno prihaja luštrek iz Azije, danes pa se v veliki meri nahaja v mnogih delih Evrope. V Sredozemskem prostoru se luštrek prideluje že od rimljanskih čsov.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Luštrek
-
- optimalna začimba za juhe
- izredno iztenzivno
- uporabljajte zmerno
-
- intenzivnega vonja
- nežno posušen
- za juhe, enolončnice in solatne prelive
-
- poznan kot "čarobno zelišče"
- klasična začimba za juho
- intenzivna aromatična začimba
-
Cosmoveda Nariban luštrek BIO
20 g, 70 g- neponovljiva aroma
- znano tudi kot maggi zelišče
- surovi prehrambeni izdelek
-
- tipična curry začimba
- idealno za indijsko hrano
- z grenko noto
-
- Naravna mešanica
- Aromatičen okus
- Z grškim senom in langvasom
-
- večplastna mešanica
- blaga sladkoba na koncu
- uspe vam vsaka ribja jed
-
- Izdelane izbrane sestavine
- Svež okus
- Brez ojačevalcev okusa
-
- hitro in enostavno
- za okusen pražen krompir
- aromatična mešanica