Luštrek
Levisticum officinale
Navodila za uporabo:
Uporabljajo se listi in korenina, sveži. Zlasti v ligurski kuhinji je luštrek zelo razširjen. Začinja predvsem juhe, enolončnice in zeliščni kis. V Avstriji in Nemčiji se luštrek se pogosto imenuje "Maggi zelišče".
Pojavljanje:
Prvotno prihaja luštrek iz Azije, danes pa se v veliki meri nahaja v mnogih delih Evrope. V Sredozemskem prostoru se luštrek prideluje že od rimljanskih čsov.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Luštrek
-
KOTÁNYI Luštrek nariban, Paket 12 g
- intenzivnega vonja
- nežno posušen
- za juhe, enolončnice in solatne prelive
-
Sonnentor Luštrek zdrobljeni, 15 g
- poznan kot "čarobno zelišče"
- klasična začimba za juho
- intenzivna aromatična začimba
-
Österreichische Bergkräuter Luštrek, 20 g
- optimalna začimba za juhe
- izredno iztenzivno
- uporabljajte zmerno
-
Cosmoveda Nariban luštrek BIO, 20 g
- neponovljiva aroma
- znano tudi kot maggi zelišče
- surovi prehrambeni izdelek
-
KOTÁNYI Sesekljana jušna zelenjava, 230 g
- odlično tudi za raguje
- popolno za klasične juhe
- rahlo pikantne arome
-
KOTÁNYI Česen in zeliščna sol, 50 g
- aromatična začimba
- za zelenjavo, meso in drugo
- z rožmarinom in šetrajem
-
Wiberg BIO primarna sol - navdih iz močnih zelenih zelišč, 100 g
- začimbna sol
- močno začinjeno
- z ekološkimi zelišči
-
Ehrenwort Bio zeliščna sol s starodavno soljo, 35 g
- posebej visok delež zelišč
- močno intenzivna starodavna sol
- za tople in hladne jedi