Luštrek
Levisticum officinale
Navodila za uporabo:
Uporabljajo se listi in korenina, sveži. Zlasti v ligurski kuhinji je luštrek zelo razširjen. Začinja predvsem juhe, enolončnice in zeliščni kis. V Avstriji in Nemčiji se luštrek se pogosto imenuje "Maggi zelišče".
Pojavljanje:
Prvotno prihaja luštrek iz Azije, danes pa se v veliki meri nahaja v mnogih delih Evrope. V Sredozemskem prostoru se luštrek prideluje že od rimljanskih čsov.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Luštrek
-
Sonnentor Luštrek zdrobljeni, 15 g
- poznan kot "čarobno zelišče"
- klasična začimba za juho
- intenzivna aromatična začimba
-
KOTÁNYI Luštrek, drobljen, Kozarec, 12 g
- močan in rahlo sladko-pikanten okus
- trajnica
- spominja na zeleno
-
Österreichische Bergkräuter Luštrek, 20 g
- optimalna začimba za juhe
- izredno iztenzivno
- uporabljajte zmerno
-
Cosmoveda Nariban luštrek BIO, 70 g
- neponovljiva aroma
- znano tudi kot maggi zelišče
- surovi prehrambeni izdelek
-
Hofladen Hirschmann Sol z luštrekom, 80 g
- Idealno za juhe in omake
- Brez sredstev za sprijemanje in konzervansov
-
-
KOTÁNYI Česen in zeliščna sol, 50 g
- aromatična začimba
- za zelenjavo, meso in drugo
- z rožmarinom in šetrajem
-
Österreichische Bergkräuter Nadomestillo za sol, 40 g
- nadomesti sol za kuhanje
- čudovit okus
- vsestransko uporabno
-