Tartuflanghe Fileti sardel v oljčnem olju in tartufih

Za poznavalce italijanske kuhinje

RazprodanoIzdelek v naši trgovini ni več na voljo

Podobni izdelki:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
Opis

Čeprav Piemont leži ob vznožju Alp in ne morja, so inčuni pomemben del številnih tipičnih receptov za to regijo. Slani fileji so marinirani v oljčnem olju skupaj s poletnimi tartufi iz Piemonta. Odlični so za pripravo "Bagna Cauda" (topla omaka za zelenjavo) ali "Acciughe al verde" (inčuni v zeliščni omaki).

So pa tudi čisto užitek, npr. na krutonih ali krostinih z maslom ali za rafiniranje omak.

Nasvet za recept "Acciughe al verde":

  • približno 16 filejev sardel
  • 2 pesti peteršilja
  • 2 stroka česna
  • 2 trdo kuhana rumenjaka
  • 1 skodelica oljčnega olja (ekstra deviško)
  • 2 žlici kisa (najbolje vinski kis)
  • sol
  • če želite: ščepec čilija
  1. Sesekljajte peteršilj, česen in rumenjak ter v skledi zmešajte z oljem in kisom.
  2. Začinite s soljo in po želji s čilijem.
  3. Fileje sardele prelijte tako, da jih tekočina popolnoma pokrije.
  4. Pred uživanjem pustite, da se marinira nekaj ur. Postrezite s svežim belim kruhom.
Znamka: Tartuflanghe
Izvor: Italija
Izvor surovine: Italija

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek Tartuflanghe Fileti sardel v oljčnem olju in tartufih

Kupci, ki so naročili "Fileti sardel v oljčnem olju in tartufih" so naročili tudi:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder