Norður Nordur sol

Vsak posamezni kosmič je doživetje

Izdelka proizvajalen nima več ponudbi
  • edinstvena proizvodnja
  • poseben okus
  • najboljša kakovost

Slični izdelki:

Viani & Co. Sol s tartufi
Raabauer Eisvogel BIO sol s cvetovi vrtnice

Opis

Sol Norður se pridobiva po tradicionalnih metodah že od leta 1753. V tistem času je dansko-islandsko sodelovanje začel cveteti prav na tem mestu, kjer se danes pridobiva sol.

Od Arktičnega oceana do kosmičev soli Norður
Pri pripravi soli sta združena dva naravna vira: geotermalna energija in Arktični ocean. Soline na otoku Karlsey se termalna voda na uporablja samo za pridobivanje energije za bližnje mesto Reykhólar ampak se voda uporablja tudi za sušenje morskih alg.

Vroča termalna voda se pretaka v parnem kotlu iz titana. Hkrati se sveža morska voda prečrpa v kotel, kjer izhlapi, s čimer se poveča slanost. Poleg tega visok zračni pritisk poskrbi, da voda zavre že pri 70 °C. Kotel iz nerjavečega jekla  je posebej primeren za izjemno visok zračni tlak - kar približno ustreza razmeram na Mount Everestu. Zato nosi tudi vzdevek "siva podmornica".

Pri tem postopku morska voda ne more "zagoreti" in predstavlja edinstveno slanico. Zakaj je sol tako posebna, ker ima visoko vsebnost elementov v sledeh in razvija prav poseben  okus.

V kolikor je vsebnost soli dovolj visoka, se slanica filtrira. Tako je zagotovljena najboljša kakovost. Po filtriranju se slanica prečrpa ponvo in začne po naravni poti pridelovati sol,

Kombinacija mojstrstva, tehnologije in tradicije
Kosmiči soli se z velikimi grabljami potisnejo s ponve in nakandno posušijo s pomočjo geotermalne vode in se vakuumsko pakirajo, da se zaščitijo pred vlago. Pakirani kosmiči soli so zreli za porabo.

Uporaba: Za finiš ali namizno sol
Okus: Blago, Slano
Soli: Grob
Izvor: Islandija
Brez: Ojačevalci okusa, Umetne arome, Umetna barvila, Konzervansi
MetaInfo: Sol

Sestavine

Sestavine:
Kosmiči soli iz Islandije

Ocene izdelka

5,0 od 5 zvezdic
4 (100%)
0 (0%)
0 (0%)
0 (0%)
0 (0%)

4 ocene

Jezik: slovenščina - še ni bilo napisanih recenzij. Najdete pa lahko 3 recenzije v drugih jezikih.