Klöcher Traminer-Winzer Klöcher aromatičen Traminer "Roter Berg Ried Seindl" iz vinske kleti Müller

Z edinstveno kompleksno igro vonjav

Izdelka proizvajalec nima več v ponudbi
  • izjemno večplastno
  • polsuho
  • vsebnost alkohola: 14,5%

Opis

Še pred prvim požirkom navduši Traminer s svojo zapleteno igro dišav, ki vključuje note orientalskih začimb, cigar, naribanega popra, grenivke, pomarančne lupine in svežih agrumov. V ustih se to izredno vino razvije v izredno zapleten, kompakten, intenziven in rahlo slan okus. Uživanje v pitju, ki ga nosi in oblikuje mineralnost vulkanskega kamna.

Vsebnost alkohola: 14,5%
Preostanek sladkorja: 7,1 g / l
Kislina: 4,8 g / l

Splošno o Traminerju

Vina Traminer iz južne Štajerske vinske regije Klöch so med najbolj izrazitimi vini v Evropi. Kot predikatna vina kažejo nepredstavljivo velikost v intenzivnosti in za sorto značilno dišavo, cvetlično, sadni in žametni mehkobi, globoko aromo, obkroženo z občutljivo kislinsko tančico.

Traminer in aromatični traminer sta enaka sorta grozdja. Medtem ko se Traminer ponaša s finim sortnim šopkom s tipičnim vonjem divjih vrtnic, ima armatičen traminer izrazito močnejši in aromatičen šopek z notami nageljnovih žbic in timijana.

Aromatičen traminer je odlično aperitivno in desertno vino. Kot spremljava je idealen za perutninske in ribje jedi, začinjene in orientalske jedi ter različne sire.

Izvor: Avstrija
Letnik: 2015
MetaInfo: Vino