Wasabi
Wasabia japonica
Navodila za uporabo:
Pri wasabi rastlini se uporablja steblo, posušeno in zmleto. Wasabi ima podoben okus kot zelo močno začinjen hren. Wasabija si je iz japonske kuhinje zelo težko izmislitii. Tradicionalno je dozorel za suši in sashimi, ampak se tudi zelo dobro ujema s kuhanim mesom in ribami.
Izvor:
Wasabi je tipično japonsko zelišče in se ga kulitivira v številnih azijskih državah, ampak tudi v Novi Zelandiji in Avstraliji.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Wasabi
-
-
Arche Naturküche Bio pasta iz hrena v wasabi stilu, 50 g
- pikantni dip
- sestavina za suši
- praktična tuba
-
-
Steirerkraft Bučna semena wasabi, 100 g
- Kakovostna embalaža
- Ognjeni užitek
-
Hochgenuss Wasabi arašidi, 200 g
- pikanten, oreščkast okus
- hrustljavi arašidi v riževem testu
- povaljani v azijskem wasabiju
-
Hochgenuss Selection Bar Mix Snack - semena in oreščki, 200 g
- z wasabi arašidi
- slan okus
- pikantna aroma
-
Ölmühle Solling Gorčično olje Naturland, 100 ml
- sveže, hladno stiskano olje
- s pomembnimi maščobnimi kislinami
- nežna ostrina
-
Greenomic Oljčno olje v leseni embalaži, Limona (250 ml)
- Hladno stiskano, ekstra deviško
- Odlično olje iz Grčije
- Čisto naravni okusi