Wasabi
Wasabia japonica
Navodila za uporabo:
Pri wasabi rastlini se uporablja steblo, posušeno in zmleto. Wasabi ima podoben okus kot zelo močno začinjen hren. Wasabija si je iz japonske kuhinje zelo težko izmislitii. Tradicionalno je dozorel za suši in sashimi, ampak se tudi zelo dobro ujema s kuhanim mesom in ribami.
Izvor:
Wasabi je tipično japonsko zelišče in se ga kulitivira v številnih azijskih državah, ampak tudi v Novi Zelandiji in Avstraliji.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Wasabi
-
-
-
ConFusion Hon Wasabi - pasta wasabi iz pravega wasabija, 42 g
- 45 % pravega wasabija
- brez hrena
- pripravljeno za uporabo
-
Hochgenuss Wasabi arašidi, 200 g
- pikanten, oreščkast okus
- hrustljavi arašidi v riževem testu
- povaljani v azijskem wasabiju
-
RYU Wasabi Wasabi pasta, 43 g
- 8 % wasabija
- iz Avstrije
- ognjene nianse
-
Arche Naturküche Bio pasta iz hrena v wasabi stilu, 50 g
- pikantni dip
- sestavina za suši
- praktična tuba
-
Steirerkraft Bučna semena wasabi, 100 g
- Kakovostna embalaža
- Ognjeni užitek
-
Regional Co. Wasabi v prahu, 50 g
- enostaven za mešanje
- vegansko in brez glutena
- idealno za suši in ribe
-
Hochgenuss Selection Bar Mix Snack - semena in oreščki, 200 g
- z wasabi arašidi
- slan okus
- pikantna aroma