Tahin

Tahin ali imenovan tudi Tahina je pasta, izdelana iz mletih sezamovih seme, ki služi, predvsem v Arabski kuhinji kot osnovna sestavina za Hummus. Tahini se razlikuje od olupljenih in neolupljenih sezamovih semen. Tahini iz neoluščenih sezamovih smen je temen in grenkega okusa, vendar vsebuje več vitaminov. Tahini iz luščenih sezamovih semen je imenovan tudi "beli Tahini". Pogosto so Tahiniji iz dveh sezamovih semen. Pasta začinja predvsem mesne in zelenjavne jedi v orientalski kuhinji in je zdrava alternativa za meso, namaze in marmelade. Zato je zelo priljubljena pri vegetarijancih in veganih.


Izdelek z Tahin

  • KoRo Bio maslena ploščica Tahin

    KoRo Bio maslena ploščica Tahin, 30 g

    • krepka ploščica brez oreščkov
    • vegansko, brez glutena, z visoko vsebnostjo beljakovin in bio
    • popolna kombinacija sladkega in slanega