Rožmarin
Rosmarinus officinalis
Navodila za uporabo:
Listi se uporabljajo sveži in posušeni. Zlasti v mediteranski kuhinji je rožmarin osnova vsega. Rožmarin se pogosto uporablja za začinjanje krepkih jedi, kot so jagnjetina, divjačina, svinjina in perutnina. Čudovito pa se ujema tudi z jedmi iz krompirja, paradižnika, jajčevca in bučk.
Pojavljanje:
Rožmarin izvira iz Sredozemlja, kjer še danes uspeva povsem dvije. Največje izvoznice so Španija, Francija in ZDA. Zelo priljubljena je začimba tudi pri vrtičkarjih saj zelo dobro uspeva na večini vrtov.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Rožmarin
-
- ostrega, smolnatega okusa
- mediteranska aroma
- za juhe in enolončnice
-
- mediteranska poslastica
- močno aromatičen vonj
- svežo pikantna nota
-
- tipično italijansko
- začinja mediteranske jedi
- vsestransko uporaben
-
- za krepke juhe in enolončnice
- ostrega, smolnatega okusa
- sredozemska aroma
-
- za krepke juhe in enolončnice
- z mediteransko aromo
- zmerno doziranje
-
KOTÁNYI BIO rožmarin
30 g- za bučke, paradižnik in jajčevce
- pikanten okus
- sredozemska aroma
-
Ankerkraut BBQ Rub "Macho Muchacho"
200 g, 250 g, 750 g- blago pekoč okus
- izredno harmonično
- optimalna za svinjino in perutnino
-
- pripravite svoje lastne girose
- uspe enostavno
- intenzivna aroma
-
- ročno brani kristali morske soli
- izredno aromatično
- na soncu sušeni cvetni listi