Rožmarin
Rosmarinus officinalis
Navodila za uporabo:
Listi se uporabljajo sveži in posušeni. Zlasti v mediteranski kuhinji je rožmarin osnova vsega. Rožmarin se pogosto uporablja za začinjanje krepkih jedi, kot so jagnjetina, divjačina, svinjina in perutnina. Čudovito pa se ujema tudi z jedmi iz krompirja, paradižnika, jajčevca in bučk.
Pojavljanje:
Rožmarin izvira iz Sredozemlja, kjer še danes uspeva povsem dvije. Največje izvoznice so Španija, Francija in ZDA. Zelo priljubljena je začimba tudi pri vrtičkarjih saj zelo dobro uspeva na večini vrtov.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Rožmarin
-
- tipično italijansko
- začinja mediteranske jedi
- vsestransko uporaben
-
- mediteranska poslastica
- močno aromatičen vonj
- svežo pikantna nota
-
- ostrega, smolnatega okusa
- mediteranska aroma
- za juhe in enolončnice
-
- za bučke, paradižnik in jajčevce
- pikanten okus
- sredozemska aroma
-
- za krepke juhe in enolončnice
- z mediteransko aromo
- zmerno doziranje
-
- za krepke juhe in enolončnice
- ostrega, smolnatega okusa
- sredozemska aroma
-
- Od 3 let
- Pečeno iz moke Demeter
- Brez aromatičnih dodatkov in konzervansov
-
- Pikantno in začinjeno s svežimi odtenki
- Rožmarin, bazilika in Ñora čili
- Idealno za mediteranske kreacije
-
- avtentično toskansko
- vsestransko uporabno