Rožmarin
Rosmarinus officinalis
Navodila za uporabo:
Listi se uporabljajo sveži in posušeni. Zlasti v mediteranski kuhinji je rožmarin osnova vsega. Rožmarin se pogosto uporablja za začinjanje krepkih jedi, kot so jagnjetina, divjačina, svinjina in perutnina. Čudovito pa se ujema tudi z jedmi iz krompirja, paradižnika, jajčevca in bučk.
Pojavljanje:
Rožmarin izvira iz Sredozemlja, kjer še danes uspeva povsem dvije. Največje izvoznice so Španija, Francija in ZDA. Zelo priljubljena je začimba tudi pri vrtičkarjih saj zelo dobro uspeva na večini vrtov.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Rožmarin
-
TEEKANNE Cold & Fresh Bio pomaranča-rožmarin, 41 g
- Sadno-mediteranske arome
- Sladkost iz sladkih listov
- 15 čajnih vrečk za hladne poparke
-
Sonnentor Rožmarin sesekljan, 25 g
- mediteranska poslastica
- močno aromatičen vonj
- svežo pikantna nota
-
KOTÁNYI Rožmarin grobo narezan, 25 g
- za krepke juhe in enolončnice
- ostrega, smolnatega okusa
- sredozemska aroma
-
Holle Bio-Happy Sticks Bučke-Rožmarin, 100 g
- Od 3 let
- Pečeno iz moke Demeter
- Brez aromatičnih dodatkov in konzervansov
-
Österreichische Bergkräuter Rožmarin, 25 g
- tipično italijansko
- začinja mediteranske jedi
- vsestransko uporaben