Piment
Pimenta dioica
Navodila za uporabo:
Pri pimentu se uporabljajo semena, posušeni cela ali mleta. Piment jagode so idealne za začinjanje krepkih jedi, kot so govedina in divjačina, ter jedi z zeljem, jetrnimi cmoki in kislim zeljem.
Pojavljanje:
Piment drevo je doma v Srednji Ameriki, danes se ga kultivira v Zahodni Indiji in na Jamajki.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Piment
-
KOTÁNYI Piment mleti
20 g- pikanten vonj
- eksplozija arome
- odlično za peko
-
Sonnentor Piment
35 g- piment v prahu
- aromatična začimba
- vsestransko uporabna
-
KOTÁNYI Piment celi
18 g- pikanten vonj
- močan okus
- za marinade, divjačino in vložnine
-
Cosmoveda BIO Piment celovit
10 g, 23 g, 70 g, 250 g- rahlo pikanten okus
- primeren za juhe, omake in drugo
-
- pripravite svoje lastne girose
- uspe enostavno
- intenzivna aroma
-
Ankerkraut BBQ Rub "Macho Muchacho"
200 g, 250 g, 750 g- blago pekoč okus
- izredno harmonično
- optimalna za svinjino in perutnino
-
Cosmoveda BIO Piment mlet
10 g, 25 g, 80 g- rahlo pikanten okus
- primeren za juhe, omake in drugo
-
- aromatično pekoč okus
- optimalna za mesne jedi
- fina aroma
-
- blag-pikantni okus
- začinjena, sadna aroma
- ročno obrano