Piment
Pimenta dioica
Navodila za uporabo:
Pri pimentu se uporabljajo semena, posušeni cela ali mleta. Piment jagode so idealne za začinjanje krepkih jedi, kot so govedina in divjačina, ter jedi z zeljem, jetrnimi cmoki in kislim zeljem.
Pojavljanje:
Piment drevo je doma v Srednji Ameriki, danes se ga kultivira v Zahodni Indiji in na Jamajki.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Piment
-
KOTÁNYI Piment mleti
20 g- pikanten vonj
- eksplozija arome
- odlično za peko
-
KOTÁNYI Piment celi
18 g- pikanten vonj
- močan okus
- za marinade, divjačino in vložnine
-
Sonnentor Piment
35 g- piment v prahu
- aromatična začimba
- vsestransko uporabna
-
Cosmoveda BIO Piment celovit
10 g, 23 g, 70 g, 250 g, 500 g- rahlo pikanten okus
- primeren za juhe, omake in drugo
-
Cosmoveda BIO Piment mlet
10 g, 25 g, 80 g, 270 g, 500 g- rahlo pikanten okus
- primeren za juhe, omake in drugo
-
- Srednje vroče, dimljeno po okusu
- Za mesne, ribje ali jajčevce
- Pridobljeno iz gorskih plodov
-
Ankerkraut Začimba za golaž
1 Paket- brez soli
- s finimi zelišči in začimbami
-
- aromatično pekoč okus
- optimalna za mesne jedi
- fina aroma
-
- za mlečno smetano & sladice
- orientalska aroma
- za dekoriranje