Piment
Pimenta dioica
Navodila za uporabo:
Pri pimentu se uporabljajo semena, posušeni cela ali mleta. Piment jagode so idealne za začinjanje krepkih jedi, kot so govedina in divjačina, ter jedi z zeljem, jetrnimi cmoki in kislim zeljem.
Pojavljanje:
Piment drevo je doma v Srednji Ameriki, danes se ga kultivira v Zahodni Indiji in na Jamajki.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Piment
-
- piment v prahu
- aromatična začimba
- vsestransko uporabna
-
- pikanten vonj
- eksplozija arome
- odlično za peko
-
- pikanten vonj
- močan okus
- za marinade, divjačino in vložnine
-
- rahlo pikanten okus
- primeren za juhe, omake in drugo
-
- rahlo pikanten okus
- primeren za juhe, omake in drugo
-
- Kot nalašč za peko
- Z vsemi začimbami, kardamomom in ingverjem
- Drobljeno
-
- ekstravagantno
- poreklo: Španija
- za mesne in ribje jedi
-
- brez soli
- s finimi zelišči in začimbami
-
- pripravite svoje lastne girose
- uspe enostavno
- intenzivna aroma