Piment
Pimenta dioica
Navodila za uporabo:
Pri pimentu se uporabljajo semena, posušeni cela ali mleta. Piment jagode so idealne za začinjanje krepkih jedi, kot so govedina in divjačina, ter jedi z zeljem, jetrnimi cmoki in kislim zeljem.
Pojavljanje:
Piment drevo je doma v Srednji Ameriki, danes se ga kultivira v Zahodni Indiji in na Jamajki.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Piment
-
-
-
KOTÁNYI Piment celi, 18 g
- pikanten vonj
- močan okus
- za marinade, divjačino in vložnine
-
Cosmoveda BIO Piment mlet, 25 g
- rahlo pikanten okus
- primeren za juhe, omake in drugo
-
-
Stay Spiced! Arabska kavna začimba, 70 g
- Z burbonsko vanilijo
- Kot nalašč za sladice in slaščice
- Prav tako se prilega divjačini, raci, goski in jagnjetini
-
-
Sonnentor Bio Aladinova kavna začimba, Pakiranje 35 g
- močna, limonina nota
- sveže orientalska začimba
- vsestranska
-
SoSo Factory Fleur de Sel ''pekoča'', 100 g
- v praktični embalaži v obliki jajca
- z intenzivno aromo
- za začinjeno življenje