Piment
Pimenta dioica
Navodila za uporabo:
Pri pimentu se uporabljajo semena, posušeni cela ali mleta. Piment jagode so idealne za začinjanje krepkih jedi, kot so govedina in divjačina, ter jedi z zeljem, jetrnimi cmoki in kislim zeljem.
Pojavljanje:
Piment drevo je doma v Srednji Ameriki, danes se ga kultivira v Zahodni Indiji in na Jamajki.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Piment
-
-
-
KOTÁNYI Piment celi, 18 g
- pikanten vonj
- močan okus
- za marinade, divjačino in vložnine
-
Pfefferdieb Bio piment, cel, 100 g
- nežna pikantnost
- tople in sladke note
- kompleksen spekter arom
-
Cosmoveda BIO Piment celovit, 70 g
- rahlo pikanten okus
- primeren za juhe, omake in drugo
-
Cosmoveda BIO Piment mlet, 25 g
- rahlo pikanten okus
- primeren za juhe, omake in drugo
-
Pfefferdieb Bio baskovski čili, izvirno iz Espelette "Gorria", 50 g
- odlično za meso, zelenjavo in omake
- slana in sadna sladkost
- prefinjen okus
-
Regional Co. Jamajški poper, 40 g
- posebej aromatično
- vsestransko
- kompleksni okusi
-