Origano
Origanum vulgare
Navodila za uporabo:
Listi se uporabljajo sveži in posušeni. Origano je klasična italijanska začimba par excellence! Začinja pa ne samo pice in testenine, temveč tudi zelenjavo, meso na žaru in mesne jedi.
Pojavljanje:
Origano je predvsem doma v Sredozemlju in je danes možno najti v skoraj vsakem zeliščnem vrtu.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Origano
-
-
-
-
-
Österreichische Bergkräuter Origano, 20 g
- tipična mediteranska nota
- zelo intenzivno
- vsestransko uporabno
-
-
-
KOTÁNYI BIO origano, drobljen, 9 g
- zeliščno, aromatično
- skrbno pridelan
- za paradižnik, zelenjavo in jagnjetino
-
FRUCHTBAR Pausefreund - pizza obročki - paradižnik, bazilika in origano, 80 g
- za otroke stare 3 leta in več
- veliko vlaknin
- oplemeniteno z zelišči