Origano
Origanum vulgare
Navodila za uporabo:
Listi se uporabljajo sveži in posušeni. Origano je klasična italijanska začimba par excellence! Začinja pa ne samo pice in testenine, temveč tudi zelenjavo, meso na žaru in mesne jedi.
Pojavljanje:
Origano je predvsem doma v Sredozemlju in je danes možno najti v skoraj vsakem zeliščnem vrtu.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Origano
-
KOTÁNYI Origano nariban
8 g, 12 g- zelo aromatičen
- pikanten okus
- bogat z eteričnimi olji
-
- skrbno posušen
- iz svetovne dediščine Unesca
-
Sonnentor Origano
18 g- grenko - oster okus
- italijanska specialiteta
- vsestranske možnosti uporabe
-
Daidone Origano
40 g- izjemna kakovost
- vsestransko uporaben
-
- izboljša ribe in ribje jedi
- aromatičen
- primeren za italjansko kuhinjo
-
- zeliščno, aromatičen
- skrbno pridelan
- za paradižnik, zelenjavo in jagnjetino
-
- tipična mediteranska nota
- zelo intenzivno
- vsestransko uporabno
-
- s skrbno izbranimi zelišči
- optimalno za jedi na žaru
- tipično mediteranski okus
-
- Tradicionalno italijanska
- Kot nalašč za testenine in pice
- S prahom sardel