Majaron
Origanum Majorana
Navodila za uporabo:
Listi se uporabljajo sveži in posušeni. Majaron je klasično zelišče, ki je primerno za kislo zelje, fižol, krompirjeve juhe, jagnjetino in svinjsko meso, razne enolončnice in mesne pite. Majaron obogati tudi lahke jedi, kot so zelenjava, jedi s sirom in cmoki.
Pojavljanje:
Majaron je doma v vzhodnem Sredozemlju in ga danes gojijo predvsem v Španiji, Franciji in Nemčiji (zlasti v Thüringenu).
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Majaron
-
KOTÁNYI Majaron, drobljen, 70 g
- polna aroma že pri kuhanju
- nežno posušeno
- rahlo grenko
-
Cosmoveda Nariban majaron BIo, 20 g
- kot nalašč za težke jedi
- primeren tudi kot čaj
- surovi prehrambeni izdelek
-
KOTÁNYI BIO majaron narezani, 4 g
- sladek in rahlo grenak
- za divjačino in perutnino
- nežna pridelava
-
KOTÁNYI Zelišča v italijanskem slogu, 63 g
- klasična zelišča
- z origanom, baziliko in rožmarinom
- sveža aroma
-
KOTÁNYI Začimbna mešanica za pečenega piščanca, 740 g
- popolno za vsako perutnino
- aromatična in pikantna kombinacija
- prava paprika in fina zelišča