Koromač
Foeniculum vulgare
Uporaba:
Semena se uporabljajo cela ali mleta. V naših zemljepisni širini se koromač, imenovan tudi začimba koromač in divji koromač uporablja za peko kruha in za čaj. Semena koromača, so pomemben sestavni del mešanice začimb kitajskih pet in se uporabljajo za kitajske zelenjavne in mesne jedi.
Nahajališče:
Koromač je sredozemska kulturna rastlina, ki najbolje uspeva na zmerno suhih in toplih področjih.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Koromač
-
KOTÁNYI Začimbe za čevapčiče, 28 g
- pametna kombinacija
- aromatično-sadna ostrina
- nepremagljivo za govedino in jagnjetino
-
KOTÁNYI Girosi grške kuhinje, 41 g
- intenzivna aroma
- sredozemski užitek
- z origanom, rožmarinom in papriko
-
-
KOTÁNYI Nova kuhinja: krompir, 25 g
- Z izbranimi cvetovi
- Droben rožmarin in poper
- Odlično tudi s perutnino ali tofujem
-
KOTÁNYI Priprava začimb Bosna, 115 g
- Nežno začinjeno
- Tipičen okus Bosne
- Dober izbor zelišč in začimb
-
KOTÁNYI Mediteranska zelišča ''Riba-limona'', 78 g
- za peko in žar
- mediteranska aroma
- sol iz Punjaba južno od Himalaje
-
KOTÁNYI Koriander, cel, 250 g
- sladek in pikanten okus
- popoln za pekovske izdelke
- pikantna sestavina
-
KOTÁNYI Kardamom celi, 33 g
- v praktični stekleni embalaži za ponovno polnjenje
- za pridih Orienta
-
KOTÁNYI Koriander celi, 28 g
- pikanten okus
- za indijske jedi
- spominja na okus pomaranče in cimeta