Koromač
Foeniculum vulgare
Uporaba:
Semena se uporabljajo cela ali mleta. V naših zemljepisni širini se koromač, imenovan tudi začimba koromač in divji koromač uporablja za peko kruha in za čaj. Semena koromača, so pomemben sestavni del mešanice začimb kitajskih pet in se uporabljajo za kitajske zelenjavne in mesne jedi.
Nahajališče:
Koromač je sredozemska kulturna rastlina, ki najbolje uspeva na zmerno suhih in toplih področjih.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Koromač
-
- iz nadzorovane ekološke pridelave
-
- aktivira
- sladek okus
- brez kofeina
-
- Rahlo soljeno
- Izdelano iz Demeter moke
- Prijeten okus zelenjave in žit
-
- Zadržan okus
- Za ribje in mesne jedi
- Čas kalitve: približno 10 dni
-
- od 8. meseca
- fino & aromatično-blago
- 100% ekološka pridelava in ekološko ribogojstvo
-
- iz nadzorovane ekološke pridelave
-
- sladko-grenak
- rahlo pikanten okus
- začimba proti napihnjenosti
-
- sladko-grenak
- rahlo pikanten okus
- začimba proti napihnjenosti
-
- Kamilica, janež in koromač
- Blago, brez kislin ali dodanih barv
- Brez fruktoze, glutena in sorbitola