Koromač
Foeniculum vulgare
Uporaba:
Semena se uporabljajo cela ali mleta. V naših zemljepisni širini se koromač, imenovan tudi začimba koromač in divji koromač uporablja za peko kruha in za čaj. Semena koromača, so pomemben sestavni del mešanice začimb kitajskih pet in se uporabljajo za kitajske zelenjavne in mesne jedi.
Nahajališče:
Koromač je sredozemska kulturna rastlina, ki najbolje uspeva na zmerno suhih in toplih področjih.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Koromač
-
-
MAMA's Lutenica, 290 g
- po tradicionalnem receptu
- Brez umetnih dodatkov
- Z najboljšimi naravnimi sestavinami
-
KOTÁNYI Začimbe za čevapčiče, 28 g
- pametna kombinacija
- aromatično-sadna ostrina
- nepremagljivo za govedino in jagnjetino
-
-
MAMA's Merak Džuveč, 820 g
- različne vrste zelenjave
- paprika, korenje, fižol in več
- začinjeno s peteršiljem in morsko soljo
-
KOTÁNYI Zeliščna Rustikana, 48 g
- grenko in karakterno
- kot namizna začimba
- za solate, zelenjavo in meso
-
-
KOTÁNYI Mešanica za giros in grško kuhinjo, 41 g
- intenzivna aroma
- sredozemski užitek
- z origanom, rožmarinom in papriko
-