Koriander
Coriandrum sativum
Uporaba:
Semena se uporabljajo sušena, celostna ali mleta, listi in korenina (vendar samo na Tajskem) se uporabljajo sveži. Koriander je zelo vsestranska začimba. V Nemčiji se uporablja za aromatiziranje piškotov in medenjakov. V tajski, indijski in mehiški kuhinji je primeren za veliko število jedi. Prav tako čudovito začinja ribe, perutnino in mesne jedi ter predstavlja ključno sestavino v likerjih in vermutu. Koriander je tudi pomembna sestavina začimbne mešanice Garam Masala.
Nahajališče:
Koriander je doma v južni Evropi in na Bližnjem vzhodu. Danes ga pridelujejo v celotnem Sredozemlju, Balkanu, Rusiji, Indiji in v Ameriki.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Koriander
-    Sonnentor Koriander, Cel (35 g)- idealno za tajski kari
- pikantno aroma z vonjem lesa
- vsestransko uporabna
 
-    
-    Sonnentor Koriander, 15 g- sladko začinjena aroma
- idealna za tajski kari in gvakamole
- intenzivni okus
 
-    KOTÁNYI Koriander celi, 28 g- pikanten okus
- za indijske jedi
- spominja na okus pomaranče in cimeta
 
-    Cosmoveda Mlet BIO koriander, 70 g- linalool in cumarine bogata semena in listi
- sestavni del kari praška
 
-    KOTÁNYI Koriander mleti, 30 g- pikantna aroma
- ostro, sladek okus
- za orientalski pridih
 
-    Tempehmanufaktur Tempeh česen-koriander, bio, 200 g- iz fermentirane soje
- s pridihom česna
- za pripravo v ponvi
 
-    Österreichische Bergkräuter Koriander, Cel (40 g)- oster okus
- grenka aroma
- vsestransko uporaben
 
-    ConFusion Bio Koriander mlet, 40 g- Sveže in krepko
- Za številne različne mešanice začimb
 
