Koriander
Coriandrum sativum
Uporaba:
Semena se uporabljajo sušena, celostna ali mleta, listi in korenina (vendar samo na Tajskem) se uporabljajo sveži. Koriander je zelo vsestranska začimba. V Nemčiji se uporablja za aromatiziranje piškotov in medenjakov. V tajski, indijski in mehiški kuhinji je primeren za veliko število jedi. Prav tako čudovito začinja ribe, perutnino in mesne jedi ter predstavlja ključno sestavino v likerjih in vermutu. Koriander je tudi pomembna sestavina začimbne mešanice Garam Masala.
Nahajališče:
Koriander je doma v južni Evropi in na Bližnjem vzhodu. Danes ga pridelujejo v celotnem Sredozemlju, Balkanu, Rusiji, Indiji in v Ameriki.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Koriander
-
- idealno za tajski kari
- pikantno aroma z vonjem lesa
- vsestransko uporabna
-
- bio-land kakovost
- nežno sušeno
-
- sladko začinjena aroma
- idealna za tajski kari in gvakamole
- intenzivni okus
-
- Sveže in krepko
- Za številne različne mešanice začimb
-
- iz fermentirane soje
- s pridihom česna
- za pripravo v ponvi
-
- oster okus
- grenka aroma
- vsestransko uporaben
-
- pikantna aroma
- ostro, sladek okus
- za orientalski pridih
-
- linalool in cumarine bogata semena in listi
- sestavni del kari praška
-
- grenak in oster
- uravnava vse 3 doše
- krepi Agni