Kariji
Izdelava:
Kariji so običajno izdelani iz zmletih začimb, do 20 različnih začimb se lahko nahaja v enem kariju. Bolj kot je barva karija rdeča večji je delež čilija v prahu.
Glavne sestavine karija so:
- Ingver
- Kardamom
- Kumina
- Poper
- Koriander
- Semena triplata
Naslednje sestavine, kot so klinčki, cimet, muškatovi cvetovi, kajenski poper in paprika so dodatne začimbe, ki se zelo pogosto dodajajo. Še bolj eksotične začimbe, so kokosovo mleko v prahu, limonina trava ali karijevi listi in tudi te zelo pogosto najdemo v kari mešanicah.
Izdelek z Kariji
-
- Pikantno, začinjeno
- Temperamentna mešanica
- Dobro se ujema z eksotičnimi jedmi
-
- mešanica začimb
- vsestranski med kariji
- izredno blag
-
- Velika raznolikost okusov
- Uporablja se lahko na več načinov
- Orientalsko-začinjeno
-
- Za ribji in perutninski kari
- Tudi za vegetarijanske/veganske jedi
- Blaga aroma
-
- Aromatizirano in ogrevalno
- Za pijače in hrano
- Praktično v steklenici