Cimet
Cinnamomum verum
Navodila za uporabo:
Uporablja se posušeno, notranje lubje, rezano ali zdrobljeno na koščke. Cimet je zelo vsestranski. V našem prostoru se uporablja za sladice, za božično hrano in tople napitke. V orientalski kuhinji pa za začinjena mesnih in ribjih jedi in karija. Cimetovo olje se doda tudi koli podobnim pijačam in limonadam.
Izvor:
Cimet je doma na Šri Lanki. Danes pa prihaja tudi iz jugozahodne Indije, Sejšelov in Madagaskarja.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Cimet
-
- sladko-nežen okus
- osvežujoča aroma
- vsestransko uporaben
-
- močna aroma
- čudovit vonj
- vsestransko uporaben
-
- Odličen je z riževim pudingom, pecivom ali musliji
- Iz nadzorovanega ekološkega gojenja
- Fino zmleto
-
- zelo vsestranska začimba
- spominja na božič
- idealen za recepte iz Daljnega vzhoda
-
- slasten okus
- priljubljen med starimi in mladimi
-
- Sladkega, finega okusa
- Ročno rezano
- S Šrilanke
-
- aromatičen okus
- izboljša mlečni riž in pečena jabolka
-
- fin in sladek
- za sadne jedi in perutnino
-
- Značilno sladka aroma
- Z Madagaskarja
- Za sladke in slane jedi