Cimet
Cinnamomum verum
Navodila za uporabo:
Uporablja se posušeno, notranje lubje, rezano ali zdrobljeno na koščke. Cimet je zelo vsestranski. V našem prostoru se uporablja za sladice, za božično hrano in tople napitke. V orientalski kuhinji pa za začinjena mesnih in ribjih jedi in karija. Cimetovo olje se doda tudi koli podobnim pijačam in limonadam.
Izvor:
Cimet je doma na Šri Lanki. Danes pa prihaja tudi iz jugozahodne Indije, Sejšelov in Madagaskarja.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Cimet
-
-
Ölmühle Solling Bio Ceylon cimet, 180 g
- Odličen je z riževim pudingom, pecivom ali musliji
- Iz nadzorovanega ekološkega gojenja
- Fino zmleto
-
-
KoRo Mandljev mus cimet-vanilija, 500 g
- kremni mus iz mandljev
- z izvlečkom vanilije in ščepcem cimeta
- idealno za sladke pekovske izdelke in za zajtrk
-
-
KOTÁNYI Mleti cimet, 100 g
- oplemeniti sladke in slane jedi
- topel, pikanten okus
- simbol bogastva
-
Mogli Bio "Quetschie" vrečka, jabolko in cimet, 120 g
- od 1. leta starosti dalje
- jabolko, banana in cimet
- brez dodanega sladkorja, glutena in laktoze
-
Ankerkraut Cimet mleti, 75 g
- zelo vsestranska začimba
- spominja na božič
- idealen za recepte iz Daljnega vzhoda
-
Zotter Schokoladen Vroča čokolada med-cimet, 110g
- s kosmiči medu
- obogateno s karamelnimi kosmiči
- 5 tablic za vročo čokolado à 22 g