Govinda Olje pšeničnih kalčkov

Podari naravni vitamin E!

RazprodanoIzdelek v naši trgovini ni več na voljo

Opis

Olje pšeničnih kalčkov ekstrahiramo iz kalčkov pšenične. Iz semen, ki so ločena od preostalega dela zrnja, se olje iztisne ali s hladnim postopkom stiskanja ali ekstrakcije. Olje pšeničnih kalčkov, je eno izmed najbolj dragocenih olj. Količina pridelanega olja je tako nizka, da je potrebno približno 16.000 kg pšenice, da dobimo 1 liter olja. Olje pšeničnih kalčkov ima visoko vsebnost vitamina E. 100 gramov vsebuje približno 200 miligramov. Prav tako lahko v olju najdemo, provitamin A in lecitin.

Olje pšeničnih kalčkov je oranžno-rumene barvw in je prijetno zrnatega okusa. Olje ne prenaša vročine. Glavna področja uporabe so zelene solate, surova zelenjava, zelenjavne solate in omake.

Zaradi mnogih polinenasičenih maščobnih kislin pšeničnih kalčkov je rok uporabe izredno kratko. Odprto steklenico je potrebno porabiti v roku 2 mesecev. Dobro zaprto steklenico, je potrebno hraniti v hladilniku.

Navodila za uporabo kot prehransko dopolnilo: zaužijte 1 čajno žličko 2-3 krat na dan (ta podatek temelji na izkušnjah. Odmerekse lahko prilagodi na osebne potrebe).

Uporaba: Za dips, pestose in marinade, Za zelenjavo in solate
Sestavine olje: 100 ml
Vrsta izdelka: Rastlinska olja
Dodatki

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek Govinda Olje pšeničnih kalčkov

Podobni izdelki:

    Kupci, ki so naročili "Olje pšeničnih kalčkov" so naročili tudi: