EGGEMOA - Užitek južnotirolskih sirov na novi ravni

EGGEMOA: izdelek

Filter

Vse cene vključujejo DDV.

Ko se tradicionalne vrednote in znanje uskladijo z regionalnostjo, skrbnostjo in ustvarjalnostjo, se lahko rodi nekaj novega in iz tega potegne največ užitka. Prav to se je zgodilo družini Steiner v hotelu Eggemairhof Steiner v Valle Aurini na Južnem Tirolskem. Tu v mlekarni Eggemoa skrbna ročna obdelava v kombinaciji z dozo poguma in inovativnosti ustvarja preprosto izjemne posebnosti.

Večina surovin prihaja z lastne kmetije in iz gozda ali vsaj iz neposredne bližine Eggemairhofa. Surovo mleko prihajajo od njihovih krav rjave alpske pasme in koz sosednjega kmeta. Poleg tega se uporabljajo lokalna zelišča, na primer trigonela ali brin, pa tudi nenavadne sestavine, kot so macesnove iglice ali smrekovo lubje. Tvorba sirove skorje in s tem njena prečiščenost igra posebno vlogo pri proizvodnji sira. Ne glede na to, ali je čista ali končana s posebnim premazom, je skorja nekako zaščitni znak proizvodnje in je vedno posebna poslastica. Naj vas očara edinstven okus izrednih južnotirolskih specialitet iz sira!