Bake Affair DAWA kruh, 762 g
Temni kruh iz kislega testa
€ 7,99
        (€ 10,49 / kg,  vklj. 9,5% DDV 
Lastnosti in prednosti
- S praženim rženim in ječmenovim sladom
- Brez konzervansov
Št. izd.: BAF-13, EAN: 9120101511005
Podobni izdelki
Opis
Okusen poseben kruh iz kislega testa iz pšenične, ržene in dawa moke. Pravi vrhunec, ki prepriča tudi glede okusa.
Sveže sestavine:
- 430 ml vode
Navodila za 1 kg kvašenega kruha:
- Odprite tesnilo za svežino, stresite mešanico v posodo, dodajte 430 ml mlačne vode (glejte vodno črto v pločevinki) in testo gnetite ročno ali z mešalnikom približno 3 minute.
- Testo pokrijte v posodi pri sobni temperaturi (približno 24 °C) za približno 45 - 60 minut.
- Močno pomokajte delovno površino.
- Testo položite na pomokano delovno površino in ga z robom obrnite proti sredini s kartico za testo. Oblikujte v okroglo obliko in s koncem položite v košaro ali položite na pekač, obložen s papirjem za peko.
- Testo malo pomokajte in pokrijte ter pustite hajati približno 60 minut na toplem (približno 24 °C).
- Pečico segrejte na 230 °C (zgoraj / spodaj) 40 minut pred koncem časa počitka.
- Testo obrnite na pekač, obložen s papirjem za peko, ali na pekač za kruh.
- Z ostrim nožem ali rezilom zarežite vrh testa. Pomembno: rezi morajo biti dovolj globoki, da lahko para enostavno uhaja. Tu lahko svoji kreativnosti prepustite prosto pot.
- Pecite 15 minut pri 230 °C, nato znižajte na 190 °C in pecite še 30 minut.
- Odstranite s pekača in počakajte, da se popolnoma ohladi na rešetki in postrezite.
Z litoželeznim loncem:
- Med časom hajanja potisnite mrežico na srednjo višino pečice in nanjo položite litoželezni lonec s pokrovom. Pripravite rokavice za peč.
- Vroče litoželezno posodo z rokavicami za pečico postavite na ognjevarno površino in odstranite pokrov. Vzhajano testo iz košare potisnite neposredno v lonec, tako da razpokan vrh ostane na vrhu. Zaprite z vročim pokrovom, postavite v pečico in pecite 15 minut (pri 230 °C). Nato previdno odstranite pokrov, znižajte temperaturo pečice na 190 °C in kruh pecite približno 20 minut do hrustljave in rjave barve. Kisli kruh previdno obrnite iz ponve, pustite, da se popolnoma ohladi na rešetki in postrezite.
| Znamka: | Bake Affair | 
|---|---|
| Izvor: | Avstrija | 
| Proizvajalec: | Bake Affair GmbH, Hauptstraße 5, 3373 , Kemmelbach, Avstrija, www.bakeaffair.at | 
Sestavine
pšenična moka, ržena moka, Moka Dawa, rženi drož, Suhi pekovski kvas, sol, Ječmenov slad
Hranilna vrednost
| Hranilna vrednost | na 100 g | 
|---|---|
| Energijska vrednost | 1377 / 329 kj / kcal | 
| Maščobe | 1,2 g | 
| od tega nasičene maščobne kisline | 0,2 g | 
| Ogljikovi hidrati | 68 g | 
| od tega sladkor | 2,3 g | 
| Vlaknine | 4,8 g | 
| beljakovine | 11 g | 
| Sol | 2,6 g | 
Ustrezni izdelki
Mnenje naših strank
Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek Bake Affair DAWA kruh
  5,0 od 5 zvezdic 
 |  5 Zvezdic |  | 1 | (100%) | 
|---|---|---|---|
|  4 Zvezdice |  | 0 | (0%) | 
|  3 Zvezdice |  | 0 | (0%) | 
|  2 Zvezdici |  | 0 | (0%) | 
|  1 Zvezdica |  | 0 | (0%) | 
1 ocena
 
- Brez recenzij.
Iz naših objavljenih člankov:
Odkrijte Piccantino:
-  Slovenija: standardna dostava brezplačna za pošiljke nad € 52,90 
-  Brezplačno 
 vračilo
-  24 urna dostava 
- Več kot 12.350 izdelkov 
 
 