Zvezdasti janež
Illicium verum
Navodila za uporabo:
Plodovi se uporabljajo celi ali mleti. V kitajski kuhinji se pogosto uporablja za krepke jedi, kot so jagnjetina, raca ali gos. V Evropi je poznan bolj kot božična začimba za sladice. Poleg tega, je zvezdast janež sestavni del mešanice 5-začimb. Lupina zvezdastega janeža je bolj aromatična, kot samo jedro zato se janež uporablja skupaj z lupino.
Pojavljanje:
Zvezdasti janež prihaja verjetno iz južne Kitajske in je v Evropi znan šele od 18. stoletja naprej. Glavne izvoznice danes so Vietnam, Kambodža, Laos, Japonska in Filipini.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Zvezdasti janež
-
- dekorativna začimba
- s sladko aromo
- idealno za peko in kompote
-
- zeliščni čaj z začimbami
- premium kakovost
- grobo narezane sestavine
-
- Z orientalskimi začimbami
- Čudovito z mlekom
- Z začimbami in stevijo
-
- Hitra in enostavna priprava
- S cimetom, jabolkom in pomarančo
- Aromatičen okus
-
- Osvežilno in aromatično
- Pikantne in sladke arome
- Iz 100% ekološke pridelave
-
- zeliščni in začimbni čaj
- vsebuje grški gorski čaj
- dvoprekatne vrečke ali razsuto stanje
-
- eksotično pikantno
- tudi za jedi iz voka
- z mesom, ribami in zelenjavo
-
- Vsebuje 3 različne začimbe
- Z nasveti za popoln gin & tonik
- Eleganten dizajn
-
- Veganski ekološki namaz
- Iz ekstrakta bezgovih cvetov
- Sadna sladkost