Žajbelj
Salvia officinalis
Navodila za uporabo:
Listi se uporabljajo sveži in posušeni. Žajbelj je klasična začimba italijanske kuhinje. Tradicionalne jedi so tortelini z žajbljevim maslom, saltimbocca ali mleto meso ter perutnina. Odličen je tudi za zelenjavne jedi s paradižnikom in krompirjem.
Pojavljanje:
Originalno prihaja žajbelj iz Sredozemlja, danes pa ga gojijo predvsem v Aziji.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Žajbelj
-
Demmers Teehaus Bio zeliščni čaj žajbelj, 80 g
- osvežujoč okus po limoni
- rahlo grenke note
- iz poletne letine
-
TEEKANNE Bio harmonija - žajbelj, evkaliptus in timijan, 20 dvoprekatnih vrečk (40 g)
- s komarčkom in ingverjem
- vsebuje sladki koren
- sveže, pikantno in rahlo sladko
-
TEEKANNE Bio čaj "Zeliščni vrt", vrtni žajbelj, 20 dvoprekatnih vrečk (30 g)
- dišeče in pikantno
- cenjen že dolgo časa
-
Bonbonmeister Kaiser Gozdni medeni žajbelj, 90 g
- blage note žajblja
- tekoče polnilo v jedru
- pravi gozdni med
-
KOTÁNYI Žajbelj narezan, 7 g
- oster, grenak okus
- za teletino in piščančja jetra
- za jedi mediteranske kuhinje
-
Casale Paradiso Bouquet Garni šopek zelišč, 30 g
- praktična embalaža
- klasični dodatek za juhe in omake
-
Ölmühle Solling Aromatično olje Naturland s timijanom in žajbljem, 100 ml
- sveže hladno stiskano
- s toplo-aromatično noto zelišč
- optimalno za mediteranske jedi
-
Sonnentor Kutz Kutz-čaj, Vrečka za čaj (18 k.)
- aromatično-sveža aroma
- hladilen zaključek okusa
- sladka nota
-
Ankerkraut Italijanska zelišča, 20 g
- ima okus počitnic
- optimalna za testenine in pice
- intenzivna aroma