Žajbelj
Salvia officinalis
Navodila za uporabo:
Listi se uporabljajo sveži in posušeni. Žajbelj je klasična začimba italijanske kuhinje. Tradicionalne jedi so tortelini z žajbljevim maslom, saltimbocca ali mleto meso ter perutnina. Odličen je tudi za zelenjavne jedi s paradižnikom in krompirjem.
Pojavljanje:
Originalno prihaja žajbelj iz Sredozemlja, danes pa ga gojijo predvsem v Aziji.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Žajbelj
-
Sapore di Sole Bio roveja grah, 250 g
- Močan okus po grahu
- Vir beljakovin in bogato z minerali
- Vsestranska uporaba
-
Zotter Schokoladen Bio čokolada - "kulinarični vrhovi s Tirolske", VEGAN, 70 g
- v temni čokoladi
- z borovim in brusničnim ganachejem
- vsebuje alkohol
-
ZabaLab Zabà - klasični Zabàione, 200 g
- vsebuje alkohol
- najboljša vintage marsala
- narejeno iz svežih jajc proste reje
-
Zotter Schokoladen Bio čokolada - "skyr, rabarbara, avokado", 70 g
- v temni mlečni čokoladi
- avokadova krema & skyr ganache
- sadni rabarbarin žele
-
-
MAMA's Ajvar s sojinim sirom, 290 g
- 100% naravne sestavine
- brez umetnih dodatkov
- vegansko in brez glutena
-
KOTÁNYI Začimbe za čevapčiče, 28 g
- pametna kombinacija
- aromatično-sadna ostrina
- nepremagljivo za govedino in jagnjetino
-
ZabaLab Zabà - Zabaione al Marsala Ambra 2004, 200 g
- vsebuje alkohol
- pripravljeno za uživanje
- z jajci od kokođo iz proste reje