Žajbelj
Salvia officinalis
Navodila za uporabo:
Listi se uporabljajo sveži in posušeni. Žajbelj je klasična začimba italijanske kuhinje. Tradicionalne jedi so tortelini z žajbljevim maslom, saltimbocca ali mleto meso ter perutnina. Odličen je tudi za zelenjavne jedi s paradižnikom in krompirjem.
Pojavljanje:
Originalno prihaja žajbelj iz Sredozemlja, danes pa ga gojijo predvsem v Aziji.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Žajbelj
-
- Osvežujoč okus limone
- Iz poletne letine
- Nizka kislost
-
- oster, grenak okus
- za teletino in piščančja jetra
- za jedi mediteranske kuhinje
-
- zelo priljubljen v Italiji
- vsestranski
- surovi prehrambeni izdelek
-
- praktična embalaža
- klasični dodatek za juhe in omake
-
- sveže hladno stiskano
- s toplo-aromatično noto zelišč
- optimalno za mediteranske jedi
-
- avtentično toskansko
- vsestransko uporabno
-
- aromatično-sveža aroma
- hladilen zaključek okusa
- sladka nota
-
- nežna zeliščna mešanica
- pikantnega vonja in okusa
- cvetlične note bezgovih cvetov
-
- Pikantna aroma s sladkimi odtenki
- Iz ekološke pridelave in samonikle žetve
- Iz naravnega parka Almenland/Avstrija