Žajbelj
Salvia officinalis
Navodila za uporabo:
Listi se uporabljajo sveži in posušeni. Žajbelj je klasična začimba italijanske kuhinje. Tradicionalne jedi so tortelini z žajbljevim maslom, saltimbocca ali mleto meso ter perutnina. Odličen je tudi za zelenjavne jedi s paradižnikom in krompirjem.
Pojavljanje:
Originalno prihaja žajbelj iz Sredozemlja, danes pa ga gojijo predvsem v Aziji.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Žajbelj
-
ZabaLab Zabà - Zabaione al Marsala Ambra 2004, 200 g
- vsebuje alkohol
- pripravljeno za uživanje
- z jajci od kokođo iz proste reje
-
ZabaLab Krema Zabaione, komplet 4 kosov, 4 x 40g (160 g)
- vsebuje alkohol
- Zabà Beermouth Baladin 40 g
- Zabà Bianco Chinato DelMago 40 g
-
Venchi Temna cigara s temno kakavovo kremo, 100 g
- Ročno izdelano
- Še posebej aromatično
- Z lešnikom in oljčnim oljem iz Piemonta
-
ZAGLER MÜSLIBÄR Bio muesli z ingverjem, cimetom in medom, 500 g
- Brez palmove maščobe
- Previdno ročno izdelano
- Hrustljavo pečeno s sončničnim oljem
-
Sapore di Sole Bio roveja grah, 250 g
- Močan okus po grahu
- Vir beljakovin in bogato z minerali
- Vsestranska uporaba
-
ZabaLab Komplet Zabà & Krumiri, 150g + 40g (190 g)
- vsebuje alkohol
- 1 jajčni liker Zabà 150 g
- 40 g krumiri piškotov