Timijan
Thymus vulgaris
Navodila za uporabo:
Listi se uporabljajo sveži in posušeni. Timijan ima krepek, pikanten okus in intenziven vonj. Izredno dobro se prilega mesnim in ribjim jedem, ampak tudi za številne juhe, omake in solate je optimalen. Prav tako so številne zelenjavne jedi pogosto obogatijo s timijanom. Timijan je tudi pomemben del francoske mešanice začimb "Herbes de Provence" (= Herbes de Provence).
Pojavljanje:
Njegov izvor je Sredozemlje, danes pa ga gojijo po vsej Evropi in je priljubljeno vrtno zelišče. Bolj kot je izpostavljen soncu, močnejši je njegov okus in aroma.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Timijan
-
- tipično mediteransko
- izredno aromatičen okus
- edinstven vonj
-
- sadni okus
- edinstvena aroma
- barva čaja: rumena
-
KOTÁNYI Nariban timijan
14 g, 19 g- prijetno aromatičen
- dobro se ujema z ribami, mesom in divjadjo
-
- osnova: zeleni čaj
- peneča stimulativna sorta
-
- Nežno posušeno
- Pikanten okus
- Idealno za začiniti
-
- nežna pikantnost
- grenka aroma
- ujema se z ribjimi jedmi in jagnjetino
-
- po originalnem receptu
- za južnoevropske jedi
- brez umetnih arom
-
Cosmoveda Nariban timijan BIO
40 g, 50 g, 150 g- intenziven okus
- vsestransko
- surovi prehrambeni izdelek
-
- Tropski sadni okus
- S temno mlečno čokolado
- Fini ganaš iz pasijonke