Timijan
Thymus vulgaris
Navodila za uporabo:
Listi se uporabljajo sveži in posušeni. Timijan ima krepek, pikanten okus in intenziven vonj. Izredno dobro se prilega mesnim in ribjim jedem, ampak tudi za številne juhe, omake in solate je optimalen. Prav tako so številne zelenjavne jedi pogosto obogatijo s timijanom. Timijan je tudi pomemben del francoske mešanice začimb "Herbes de Provence" (= Herbes de Provence).
Pojavljanje:
Njegov izvor je Sredozemlje, danes pa ga gojijo po vsej Evropi in je priljubljeno vrtno zelišče. Bolj kot je izpostavljen soncu, močnejši je njegov okus in aroma.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Timijan
-
Sonnentor Bio Timijan, 20 g
- Idealno za sredozemske jedi
- Zemeljski in poprast okus
- Lahko se uporablja tudi kot čaj
-
-
TEEKANNE Bio harmonija - žajbelj, evkaliptus in timijan, 20 dvoprekatnih vrečk (40 g)
- s komarčkom in ingverjem
- vsebuje sladki koren
- sveže, pikantno in rahlo sladko
-
KOTÁNYI Nariban timijan, 14 g
- prijetno aromatičen
- dobro se ujema z ribami, mesom in divjadjo
-
Ehrenwort Bio timijan, 15 g
- nežna pikantnost
- grenka aroma
- ujema se z ribjimi jedmi in jagnjetino
-
Österreichische Bergkräuter Timijan, 25 g
- tipično mediteransko
- izredno aromatičen okus
- edinstven vonj
-
Sonnentor Bio Materina dušica mleta, 30 g
- blag okus
- idealno s poletnimi jedmi
- pikantna, eterični vonj
-
Casale Paradiso Bouquet Garni šopek zelišč, 30 g
- praktična embalaža
- klasični dodatek za juhe in omake
-
Ölmühle Solling Aromatično olje Naturland s timijanom in žajbljem, 100 ml
- sveže hladno stiskano
- s toplo-aromatično noto zelišč
- optimalno za mediteranske jedi