Sichuan poper
Zanthoxylum piperitum
Navodila za uporabo:
Plodovi se uporabljajo posušeni, celi ali mleti. Sichuan poper, ali tudi janežev poper, gorski poper, cvetni poper ter japonski poper. Ima rahlo citrusem, svež okus in je klasična začimba v azijski kuhinji. Popolnoma se ujema z ribami, svinjino, piščancem in raco. Tradicionalno se na Japonskem uporablja za Sukiyaki-žar ali kot začimba za meso.
Pojavljanje:
Sichuan poper pripada rodu Zanthoxylum in ga pogosto najdemo v Aziji. Sichuan poper se prodaja v naši zemljepisni širini, prihaja pa predvsem iz rastočih področij na jugu Kitajske in Vietnama.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Sichuan poper
-
Spice for Life Timut poper - nepalski sečuanski poper, 60 g
- Plemenit in vsestranski
- Okus grenivke
- Blaga ostrina
-
-
-
ConFusion Sečuanski poper zelen, 30 g
- Citronska aroma
- Blaga pikantnost
-
SoSo Factory Fleur de Sel ''pekoča'', 100 g
- v praktični embalaži v obliki jajca
- z intenzivno aromo
- za začinjeno življenje
-
Stay Spiced! 8 mešanica poprov - Grand Cuvée, 60 g
- Izjemno in aromatično
- Vsestransko uporabno
- Mleto
-
-
-
SoSo Factory Fleur de Sel Japón 日本, 100 g
- Zelnata, sveža in rahlo pikantna
- Z algami Nori in sezamom
- Idealno za riž in tofu