Sichuan poper
Zanthoxylum piperitum
Navodila za uporabo:
Plodovi se uporabljajo posušeni, celi ali mleti. Sichuan poper, ali tudi janežev poper, gorski poper, cvetni poper ter japonski poper. Ima rahlo citrusem, svež okus in je klasična začimba v azijski kuhinji. Popolnoma se ujema z ribami, svinjino, piščancem in raco. Tradicionalno se na Japonskem uporablja za Sukiyaki-žar ali kot začimba za meso.
Pojavljanje:
Sichuan poper pripada rodu Zanthoxylum in ga pogosto najdemo v Aziji. Sichuan poper se prodaja v naši zemljepisni širini, prihaja pa predvsem iz rastočih področij na jugu Kitajske in Vietnama.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Sichuan poper
-
- Plemenit in vsestranski
- Okus grenivke
- Blaga ostrina
-
- kitajska vrsta rutice
- polna aroma
- nežna ostrina
-
- Citronska aroma
- Blaga pikantnost
-
- optimalen za ribe in morske sadeže
- okus limone
- oster okus popra
-
- Blag, a osvežujoč
- Vonj citrusov in lesa
- Posušeno in nežno praženo
-
- v praktični embalaži v obliki jajca
- z intenzivno aromo
- za začinjeno življenje
-
- Začimbe za preliv
- Sadno, oreškasto, pikantno
- Za japonsko kuhinjo
-
- Izjemno in aromatično
- Vsestransko uporabno
- Mleto
-
- Odlično z govedino
- Za pomake in omake
- Najboljše za BBQ