Pehtran
Artemisia dracunculus
Uporaba:
Pehtran je preprosto nepogrešljiv za veliko število omak kot npr. za tatarsko omako. Še posebej okusen je v jajčnih jedeh in lahkih jedeh s perutnino.
Nahajališče:
V mnogih delih južne Evrope se pehtran pojavi kot divja rastlina. Vendar prvotno prihaja iz Daljnega vzhoda.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Pehtran
-
- blago grenak okus
- nepogrešljiva začima
- tipična začimba francoske kuhinje
-
- ostra aroma
- prijeten vonj
- za divjačino, perutnino in ribe
-
Cosmoveda Nariban pehtran BIO
25 g, 30 g, 90 g- priljubljeno pri Francozih
- in Italijanski kuhinji
- idealno v omakah
-
Ölmühle Solling Solatno olje
300 ml- od sadnega do pikantnega
- iz certificirane ekološke pridelave
- odlično kot darilo
-
Ölmühle Solling Zeliščni kis
250 ml- lahek in svež
- iz belega vinskega kisa
- mediteranski okus
-
- vsestransko uporabno
- z aromatičnimi zelišči
- zdrava mešanica