Pehtran
Artemisia dracunculus
Uporaba:
Pehtran je preprosto nepogrešljiv za veliko število omak kot npr. za tatarsko omako. Še posebej okusen je v jajčnih jedeh in lahkih jedeh s perutnino.
Nahajališče:
V mnogih delih južne Evrope se pehtran pojavi kot divja rastlina. Vendar prvotno prihaja iz Daljnega vzhoda.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Pehtran
-
-
Cosmoveda Nariban pehtran BIO, 25 g
- priljubljeno pri Francozih
- in Italijanski kuhinji
- idealno v omakah
-
Sonnentor Bio pehtran, 20 g
- blago grenak okus
- nepogrešljiva začima
- tipična začimba francoske kuhinje
-
-
-
Ölmühle Solling Zelišča Provanse v aromatičnem olju Naturland, 100 ml
- mediteranska pika na i
- sveže, hladno stiskano olje
- polnovredno doživetje okusov
-
Stay Spiced! Mešanica začimb Umami, 70 g
- Brez glutamata in ojačevalcev okusa
- Vsestransko uporabno
- Idealno za kreativno kuhinjo
-
STAUD‘S Kumare Piccolo sladko-kislo, 580 ml
- Čudovito hrustljavo
- Vloženo sladko-kislo
- Fina posebnost
-
KOTÁNYI Začimbe za zelenjavo, 80 g
- prijetna aroma
- idealna za bučke in ostalo zelenjavo
- s timijanom, olivami in baziliko