Pehtran
Artemisia dracunculus
Uporaba:
Pehtran je preprosto nepogrešljiv za veliko število omak kot npr. za tatarsko omako. Še posebej okusen je v jajčnih jedeh in lahkih jedeh s perutnino.
Nahajališče:
V mnogih delih južne Evrope se pehtran pojavi kot divja rastlina. Vendar prvotno prihaja iz Daljnega vzhoda.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Pehtran
-
- blago grenak okus
- nepogrešljiva začima
- tipična začimba francoske kuhinje
-
- ostra aroma
- prijeten vonj
- za divjačino, perutnino in ribe
-
- Čudovito hrustljavo
- Vloženo sladko-kislo
- Fina posebnost
-
- z 12 različnimi zelišči
- primeren tudi za namaze in omake za pomakanje
- prijetna začimba
-
- Brez glutamata in ojačevalcev okusa
- Vsestransko uporabno
- Idealno za kreativno kuhinjo
-
- Tradicionalni recept
- Z najboljšimi sestavinami
- Slastni okras
-
- mediteranska pika na i
- sveže, hladno stiskano olje
- polnovredno doživetje okusov
-
- s šetrajem in muškatnim cvetom
- izdelano v Avstriji
- izbrana mešanica
-
- ekstravagantno
- poreklo: Španija
- za mesne in ribje jedi