Pehtran
Artemisia dracunculus
Uporaba:
Pehtran je preprosto nepogrešljiv za veliko število omak kot npr. za tatarsko omako. Še posebej okusen je v jajčnih jedeh in lahkih jedeh s perutnino.
Nahajališče:
V mnogih delih južne Evrope se pehtran pojavi kot divja rastlina. Vendar prvotno prihaja iz Daljnega vzhoda.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Pehtran
-
Sonnentor Bio pehtran, 20 g
- blago grenak okus
- nepogrešljiva začima
- tipična začimba francoske kuhinje
-
Cosmoveda Nariban pehtran BIO, 25 g
- priljubljeno pri Francozih
- in Italijanski kuhinji
- idealno v omakah
-
KOTÁNYI Provansalska zelišča, 33 g
- edinstvena mešanica
- izboljša okus rib in pečenega mesa
- z luštrekom in rožmarinom
-
KOTÁNYI Zeliščna Rustikana, 48 g
- grenko in karakterno
- kot namizna začimba
- za solate, zelenjavo in meso
-
KOTÁNYI Zelišča iz Provanse, 90 g
- tipična provansalska aromatična zelišča
- odlično za solate in priloge
- čudovito dišeče in polno značaja
-
Ehrenwort Bio mešanica začimb za solato, 18 g
- posebno doživetje okusov
- popolno za feta sir in piščanca
- brez soli