Octovec
Rhus coriaria
Navodila za uporabo:
Plodovi se uporabljajo posušeni, celi ali mleti. Octovec ima rahlo kisel, osvežujoč vonj in nekoliko smolnat okus. V kuhinji daljnega vzhoda je octovec običajna namizna začimba. Začinja kebab, meso na žaru, perutnino in ribe.
Izvor:
Octovec je doma v Sredozemlju, kjer prosto raste še danes. Danes je zelo razširjen v Iranu in Libanonu, Turčiji in Siriji.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Octovec
-
-
Stay Spiced! Mešanica začimb Umami, 70 g
- Brez glutamata in ojačevalcev okusa
- Vsestransko uporabno
- Idealno za kreativno kuhinjo
-
Spice for Life Bio Zaatar, 50 g
- sumak, timijan, majaron in drugo
- idealno za jedi iz mletega mesa
- tigrovi oreščki namesto sezama
-
Stay Spiced! Mešanica začimb Zaatar Levante, 60 g
- vsebuje sezam
- za marinade in pomake
- aromatičen grenak okus
-
-
Stay Spiced! Avokado - guacamole, 85 g
- Pikantno in začinjeno
- Odlična začimba za zaključek
- Uravnoteženi okusi
-
Ankerkraut Mešanica začimb Umami, 210 g
- Za vse krepke jedi
- Za končni pridih vašim jedem
- Uravnotežena mešanica okusov
-
Wiberg Začimbni pripravek Curry Jaipur Style, 250 g
- subtilna pikantnost
- izbrane začimbe
- avtentično indijsko
-
Wiberg Začimbni pripravek Red Dhofar, 210 g
- z žafranom & jagodičevjem sumaka
- pikantnost iz čilija
- skrivnostno in edinstveno