Octovec
Rhus coriaria
Navodila za uporabo:
Plodovi se uporabljajo posušeni, celi ali mleti. Octovec ima rahlo kisel, osvežujoč vonj in nekoliko smolnat okus. V kuhinji daljnega vzhoda je octovec običajna namizna začimba. Začinja kebab, meso na žaru, perutnino in ribe.
Izvor:
Octovec je doma v Sredozemlju, kjer prosto raste še danes. Danes je zelo razširjen v Iranu in Libanonu, Turčiji in Siriji.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Octovec
-
- Brez glutamata in ojačevalcev okusa
- Vsestransko uporabno
- Idealno za kreativno kuhinjo
-
- sumak, timijan, majaron in drugo
- idealno za jedi iz mletega mesa
- tigrovi oreščki namesto sezama
-
- Pikantno in začinjeno
- Odlična začimba za zaključek
- Uravnoteženi okusi
-
- za jajca in omlete
- vsestransko uporabna
-
- Za turške "mesne hlebčke"
- poskrbi za raznovrstnost
-
- Za vse krepke jedi
- Za končni pridih vašim jedem
- Uravnotežena mešanica okusov
-
- Azijski okusi
- Za marinade in drugo
- Intenziven pikanten okus
-
- naravna kamena sol
- čiste aromatične začimbe
- za meso in zelenjavo
-
- Pikantna aroma
- Brez dodane soli
- S prekajeno papriko