Lovor
Laurus nobilis
Navodila za uporabo:
Listi se uporabljajo sveži in posušeni. Lovorjev listi so primerni za vse jedi, ki so kisle: kislo zelje, rdeča pesa in kumare. Prav tako se ujema s krepkimi jedmi, kot so kisle pečenice, divjačina, jedi iz krompirja, enolončnice in golaž. Predvsem v mediteranski kuhinji so listi zelo vsestranski.
Pojavljanje:
Prvotno prihaja lovorjevo drevo iz Male Azije (Ciper, Turčija). Danes se je razširil na celotno Sredozemlje, od Španije do Turčije in Maroka.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Lovor
-
Casale Paradiso Bouquet Garni šopek zelišč, 30 g
- praktična embalaža
- klasični dodatek za juhe in omake
-
Herbaria Schlüsselblumenblüten, 40 g
- Za mariniranje in kisanje
- Tudi za popečene antipasti
- Z limono, rožmarinom in lovorom
-
Rapunzel Bio Crema di Olive, olivna začimbna pasta, 120 g
- trpko-sadnega in srčnega okusa
- izdelano iz oliv Celline & Leccine
- proizvedeno v družinskem podjetju
-
Gewürzinsel "Morska deklica", Za ponovno napolnitev (120 g)
- z vanilijo
- idealno za žar in pečenje
- edinstvena sestava
-
SoSo Factory Flor de sal ''USA-Edition'', 100 g
- popolnoma novo in ekskluzivno
- intenzivno začinjeno
- poklon združenim državam Amerike
-
Spice for Life Severnoindijska mešanica začimb - Garam Masala, 80 g
- Močan okus
- Ustvarjalna začimba
- Vsestranska
-
SoSo Factory Fleur de Sel Pasta, 100 g
- Pikantno in začinjeno s svežimi odtenki
- Rožmarin, bazilika in Ñora čili
- Idealno za mediteranske kreacije
-
-
Barilla Omaka Bolognese, 400 g
- Krepko, začinjeno in mesnato
- Idealno kot omaka in nadev
- Vsebuje govedino in svinjino