Lovor
Laurus nobilis
Navodila za uporabo:
Listi se uporabljajo sveži in posušeni. Lovorjev listi so primerni za vse jedi, ki so kisle: kislo zelje, rdeča pesa in kumare. Prav tako se ujema s krepkimi jedmi, kot so kisle pečenice, divjačina, jedi iz krompirja, enolončnice in golaž. Predvsem v mediteranski kuhinji so listi zelo vsestranski.
Pojavljanje:
Prvotno prihaja lovorjevo drevo iz Male Azije (Ciper, Turčija). Danes se je razširil na celotno Sredozemlje, od Španije do Turčije in Maroka.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Lovor
-
Casale Paradiso Bouquet Garni šopek zelišč, 30 g
- praktična embalaža
- klasični dodatek za juhe in omake
-
Herbaria Schlüsselblumenblüten, Posoda, 65g
- Za mariniranje in kisanje
- Tudi za popečene antipasti
- Z limono, rožmarinom in lovorom
-
Wiberg Začimbna sol za pečenko Delizia, 950 g
- za svinjsko pečenko
- kristalna naravna sol
- z nežno zeliščno noto
-
SoSo Factory Flor de sal ''USA-Edition'', 100 g
- popolnoma novo in ekskluzivno
- intenzivno začinjeno
- poklon združenim državam Amerike
-
Barilla Omaka Bolognese, 400 g
- Krepko, začinjeno in mesnato
- Idealno kot omaka in nadev
- Vsebuje govedino in svinjino
-
Rapunzel Bio paradižnik, sušen, v olivnem olju, aromatičen in začinjen, 120 g
- sušeno na soncu
- zaokroženo z začimbami
- za kuhanje, žar in rafiniranje
-
Rapunzel Bio bistra juha, z bio kvasom, 500 g
- klasičen okus juhe
- z ekološkim kvasom na osnovi žita
- čista zelenjavna začimba
-
Spice for Life Bio Curry Spicy - začinjene indijske barve, 80 g
- Izrazito pikantna ostrina
- Vsestranska uporaba
- Tradicionalno indijsko
-
Viani BOLOGNESE - Paradižnikov sugo s finim mesnim ragujem, 290 ml
- z govedino in svinjino
- bogata aroma