Kumina
Carum carvi
Navodila za uporabo:
Semena se uporabljajo posušena, celostna in mleta. Kumino ni dobro mešati z drugimi začimbami, gre bolj za "samotarja" med začimbami. V jedeh iz sladkega, rdečega ali kislega zelja je enostavno nepogreščjiva. Primerna je tudi za krepke jedi kot so gos, svinjina, jagnjetina ali krompirne plošče. Pogosto se uporablja tudi za pekokruha in medenjakov.
Pojavljanje:
Kumina divje raste v Evropi, Severni Afriki, na Bližnjem vzhodu in v Indiji in je ena najstarejših evropskih začimb sploh. Danes jo gojijo predvsem na Poljskem, Madžarskem in Nizozemskem.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Kumina
-
KOTÁNYI Kumina mleta
20 g, 40 g- osveži
- za juhe
- s pikantno-sladkim vonjem
-
Cosmoveda Mleta BIO križana kumina
10 g, 25 g, 90 g- v kuhi in kot zdravilna rastlina
- iz nadzorovane ekološke pridelave
-
KOTÁNYI Mleta kumina
29 g, 35 g- aromo podobna janežu
- pomemben del dobre kuhinje
- rahlo sladek okus
-
- okus po popru
- večstransko uporabna
-
Sonnentor Kumina
60 g- močna, grenko sladka aroma
- osupljiv okus
- zelo osvežujoč
-
- Blag oreškast okus
- Enotno srednje rjava skorja
- V simpatični platneni vrečki
-
KOTÁNYI Kumina cela
32 g- okusna in pikantna
- zelo aromatična
- za peciva in svinjsko pečenko
-
Ölmühle Solling Bio črna kumina, filtrirana egipčanska
100 ml, 250 ml, 500 ml- Hladno stisnjeno
- Blag, popolnoma zrel okus
- Idealno za orientalske jedi
-
Ankerkraut BBQ-Rub "Beef Booster"
200 g, 250 g- suha marinada
- optimalna harmonija
- optimalna za rebrca