Kumina
Carum carvi
Navodila za uporabo:
Semena se uporabljajo posušena, celostna in mleta. Kumino ni dobro mešati z drugimi začimbami, gre bolj za "samotarja" med začimbami. V jedeh iz sladkega, rdečega ali kislega zelja je enostavno nepogreščjiva. Primerna je tudi za krepke jedi kot so gos, svinjina, jagnjetina ali krompirne plošče. Pogosto se uporablja tudi za pekokruha in medenjakov.
Pojavljanje:
Kumina divje raste v Evropi, Severni Afriki, na Bližnjem vzhodu in v Indiji in je ena najstarejših evropskih začimb sploh. Danes jo gojijo predvsem na Poljskem, Madžarskem in Nizozemskem.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Kumina
-
KOTÁNYI BIO kumina cela, 55 g
- rahlo sladkega okusa
- idealna za kruh in pekovske izdelke
- izbolša okus zelenjave in krompirjevih jedi
-
Cosmoveda Mleta BIO križana kumina, 25 g
- v kuhi in kot zdravilna rastlina
- iz nadzorovane ekološke pridelave
-
KOTÁNYI Kumina, cela, 394 g
- zeliščno pikanten, aromatičen okus
- odlično za kruh in pekovske izdelke
- esencialna olja
-
KOTÁNYI Kumina, cela, 100 g
- kumina iz Avstrije
- pikanten okus
- oplemeniti kruh in pekovske izdelke
-
KOTÁNYI Mleta kumina, 290 g
- zeliščno-pikanten, rahlo pekoč-grenak okus
- popolno za svinjsko pečenko
- subtilna citrusna nota
-
KOTÁNYI Kumina cela, 32 g
- okusna in pikantna
- zelo aromatična
- za peciva in svinjsko pečenko