Kari listi
Murraya koenigii
Uporaba:
Listi se uporabljajo sveži in posušeni, celi ali zdrobljene. Predvsem v južnoindijski kuhinji se kari listi uporabljajo izredno pogosto.
Nahajališče:
Majhno kari drevo navadno raste divje na 1500m nadmorske višine. Murraya koenigii ali Bergera koenigii je doma v tropskih in subtropskih delih Azije. Danes se ga goji na Šrilanki, Nepalu, Mjanmaru, Tajskem in Kitajskem.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Kari listi
-
Cosmoveda BIO kari listi - grobi
5 g, 10 g, 12 g, 45 g- pomembno zelišče
- odlično se poda z Dal jedi
- grobi listi
-
Cosmoveda Celosten BIO koriander
10 g, 20 g, 60 g, 200 g, 500 g- linalool in cumarine bogata semena in listi
- sestavni del kari praška
-
Cosmoveda BIO Pakora Masala
25 g, 80 g, 250 g- skrbno izbrane začimbe
-
Herbaria Good Old Mild Curry
25 g, 80 g- Za mesne jedi & klobase
- Pikantnost 3 od 10
- S kajenskim poprom in curryjevimi listi
-
Sonnentor Koriander
15 g- sladko začinjena aroma
- idealna za tajski kari in gvakamole
- intenzivni okus
-
Cosmoveda Mlet BIO koriander
10 g, 25 g, 70 g, 80 g, 250 g, 500 g- linalool in cumarine bogata semena in listi
- sestavni del kari praška
-
Sonnentor Koriander
35 g, 40 g- idealno za tajski kari
- pikantno aroma z vonjem lesa
- vsestransko uporabna
-
Cosmoveda BIO Sambar Masala
25 g, 80 g, 90 g, 250 g- za okusen sambar
-
Cosmoveda BIO Rasam Masala
25 g, 80 g, 250 g- iz 9 začimb