Kari listi
Murraya koenigii
Uporaba:
Listi se uporabljajo sveži in posušeni, celi ali zdrobljene. Predvsem v južnoindijski kuhinji se kari listi uporabljajo izredno pogosto.
Nahajališče:
Majhno kari drevo navadno raste divje na 1500m nadmorske višine. Murraya koenigii ali Bergera koenigii je doma v tropskih in subtropskih delih Azije. Danes se ga goji na Šrilanki, Nepalu, Mjanmaru, Tajskem in Kitajskem.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Kari listi
-
- pomembno zelišče
- odlično se poda z Dal jedi
- grobi listi
-
- s 4 mešanicami kari
- tropsko-sadni okusi
- idealno darilo & majhna pozornost
-
- Eksotično in sadno
- Stopnja pikantnosti 3-4 od 10
- Odlično se poda s kokosovim mlekom
-
- Sadno in začinjeno
- Z limoninim sadjem v prahu
- Idealno za perutnino in ribe
-
- Za mesne jedi & klobase
- Pikantnost 3 od 10
- S kajenskim poprom in curryjevimi listi
-
- za ribje in perutninske jedi
- stopnja ostrine 4 od 10
- popolno s kokosovim mlekom
-
- blag aromatični okus
- za okusne Curry jedi
- tradicionalna mešanica
-
- Pikantno in rahlo pekoče
- Tipični tajski okusi
- Hitro in enostavno
-
- okusna mešanica
- hkrati sladka in pikantna
- idealna za azijsko kuhinjo