Kardamom
Elettaria cardamomum
Uporaba:
Semena se uporabljajo posušena, celovita ali mleta. Kardamom enostavno ne sme manjkati v kuhanem vinu in medenjakih. V tradiciji Orienta se kardamom uporablja predvsem za aromatiziranje čajev in kave. Poleg tega je bistvena sestavina mnogih kari mešanic, najdemo pa ga tudi v klobasah, paštetah, pitah ter likerjih in viskijih.
Nahajališče:
Izvor kardamoma se nahaja v Južni Indiji in Maleziji, danes pa ga v večini gojijo v Gvatemali in v Indiji.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Kardamom
-
Sonnentor Kardamom
40 g, 50 g- tretje najdražja začimba na svetu
- sladka aroma cveta
- fina ostrina popra
-
- Aromatično v kruhu in pecivu
- Orientalsko v kavi in čaju
-
- za okusen krompir za kavo in kakav
- pravična trgovina
-
Cosmoveda Celosten BIO zeleni kardamom
10 g, 20 g, 60 g, 70 g, 230 g- za sladice in napitke
- za riževe jedi in kari
-
- s Šrilanke
- ročno nabrano
- nadzorovano ekološko gojenje
-
- v praktični stekleni embalaži za ponovno polnjenje
- za pridih Orienta
-
- ena najstarejših začimb na svetu
- nežen v okusu
-
Cosmoveda BIO zeleni kardamom, črna semena
10 g, 40 g, 100 g, 120 g, 350 g- za sladice, napitke, mleko in kavo
-
- sladki in poln okus
- idealen za azijsko kuhinjo
- prav tako izboljša piškote in medenjake