Kardamom
Elettaria cardamomum
Uporaba:
Semena se uporabljajo posušena, celovita ali mleta. Kardamom enostavno ne sme manjkati v kuhanem vinu in medenjakih. V tradiciji Orienta se kardamom uporablja predvsem za aromatiziranje čajev in kave. Poleg tega je bistvena sestavina mnogih kari mešanic, najdemo pa ga tudi v klobasah, paštetah, pitah ter likerjih in viskijih.
Nahajališče:
Izvor kardamoma se nahaja v Južni Indiji in Maleziji, danes pa ga v večini gojijo v Gvatemali in v Indiji.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Kardamom
-
Sonnentor Kardamom, Mleto, 50g
- tretje najdražja začimba na svetu
- sladka aroma cveta
- fina ostrina popra
-
-
Spice for Life Vijolični kardamom, cel, 50 g
- visoka zrelost
- sočno, začinjeno in sladko
- močna nota evkaliptusa
-
-
-
-
Pfefferdieb Bio divji zeleni kardamom, cel, 100 g
- eksotična aroma
- sladko, pikantno, pekoče
- odlično tudi za sladice
-
Cosmoveda Celosten BIO črni kardamom, 55 g (60 g)
- del družine ingverjev
- redko v sladkih jedeh
- grenkega okusa
-