Kardamom
Elettaria cardamomum
Uporaba:
Semena se uporabljajo posušena, celovita ali mleta. Kardamom enostavno ne sme manjkati v kuhanem vinu in medenjakih. V tradiciji Orienta se kardamom uporablja predvsem za aromatiziranje čajev in kave. Poleg tega je bistvena sestavina mnogih kari mešanic, najdemo pa ga tudi v klobasah, paštetah, pitah ter likerjih in viskijih.
Nahajališče:
Izvor kardamoma se nahaja v Južni Indiji in Maleziji, danes pa ga v večini gojijo v Gvatemali in v Indiji.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Kardamom
-
- tretje najdražja začimba na svetu
- sladka aroma cveta
- fina ostrina popra
-
- visoka zrelost
- sočno, začinjeno in sladko
- močna nota evkaliptusa
-
- Aromatično v kruhu in pecivu
- Orientalsko v kavi in čaju
-
- s Šrilanke
- ročno nabrano
- nadzorovano ekološko gojenje
-
- za sladice in napitke
- za riževe jedi in kari
-
- v praktični stekleni embalaži za ponovno polnjenje
- za pridih Orienta
-
- Ena najstarejših začimb na svetu
- Nežna v okusu
- Za kuhanje in peko
-
- ročno izbrano
- vsestransko
- sladek in pikanten okus
-
- Najstarejša začimba na svetu
- Blagi okus
- Idealno tudi za curry