Kajenski poper
Capsicum frutescens
Uporaba:
Sadež se uporablja s semeni, posušen in zmlet. Kajenski poper, ali hudičev poper je pomemben sestavni del kreolske in južnoameriške kuhinje, pa tudi v indijski in azijski kuhinji se tradicionalno uporablja v nekaterih jedeh. Kajenski poper začinja ribe, morske sadeže, enolončnice in juhe.
Nahajališče:
Kajenski poper je pridobljen iz plodov ptičjeočjega čilija. Rastlina izvira iz Južne in Srednje Amerike. Danes jo najdemo v vseh tropskih delih sveta.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Kajenski poper
-
- fini prah
- delikatno-dimljena aroma
- univerzalno uporaben
-
- izredno pekoča paprila
- 100% mlet kajenski čili
- vsestransko uporaben
-
- Z morsko soljo in origanom
- Za meso, zelenjavo in solato
- Brez konzervansov
-
- bučno olje, jabolčni kis in začimbna sol Steirerland
- odlično darilo
-
- Edinstvena izkušnja okusa
- Eksotično, sadno, začinjeno
- Mehka tekstura
-
- Sladki namaz iz volčjega boba
- Sladka in začinjena aroma
- Primerno tudi za kuhanje
-
- pikantni namaz
- arrabiata paradižnik
- s pekočim kajenskim poprom
-
- 1x ZGO bučno olje
- 1x pesto iz bučnih semen
- 1x zeliščna sol z bučnimi semeni
-
- s fižolom in koruzo
- vsebuje sojine koščke
- pikantna paradižnikova omaka