Kajenski poper
Capsicum frutescens
Uporaba:
Sadež se uporablja s semeni, posušen in zmlet. Kajenski poper, ali hudičev poper je pomemben sestavni del kreolske in južnoameriške kuhinje, pa tudi v indijski in azijski kuhinji se tradicionalno uporablja v nekaterih jedeh. Kajenski poper začinja ribe, morske sadeže, enolončnice in juhe.
Nahajališče:
Kajenski poper je pridobljen iz plodov ptičjeočjega čilija. Rastlina izvira iz Južne in Srednje Amerike. Danes jo najdemo v vseh tropskih delih sveta.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Kajenski poper
-
Ankerkraut Mlet kajenski poper, 65 g
- izredno pekoča paprila
- 100% mlet kajenski čili
- vsestransko uporaben
-
Zwergenwiese Bio paradižnikova omaka Arrabbiata, 340 ml
- s feferoni
- ostro začinjeno
- tudi kot osnova za pico
-
Zwergenwiese Bio paradižnikov kečap, 500 ml
- aromatičen sadni okus
- fino začinjeno
- idealno za krompirjeve jedi
-
Zwergenwiese Bio Soul Kitchen Tikka Masala, 370 g
- zdrava pripravljena jed
- po indijskem receptu
- odlično z rižem ali testeninami
-
Zwergenwiese Bio Soul Kitchen Chili sin Carne, 370 g
- s fižolom in koruzo
- vsebuje sojine koščke
- pikantna paradižnikova omaka
-
Regional Co. Začimbna sol Ras El Hanout, 65 g
- z ingverjem, kurkumo in še marsičem
- odlično za kuskus in tabouleh
- čudovit okus
-
Zwergenwiese Bio Kleiner Streich, namaz z bučo in pomarančo, 50 g
- Edinstvena izkušnja okusa
- Eksotično, sadno, začinjeno
- Mehka tekstura
-
Alnatura Bio humus s figami in datlji, 180 g
- kremni namaz
- narejeno iz čičerike in tahinija
- oplemeniteno z Ras el Hanoutom