Galgant
Alpinia galgana
Uporaba:
Galangal je nepogrešljiv za številne aromatične paste in tajsko kuhinjo. Poleg tega je tudi pomemben element za karijeve jedi, enolončnice, perutnino in jagnjetino ter morske sadeže.
Nahajališče:
Prvotno prihaja Galangal iz tropov in Indonezije. Danes ga gojijo in pridelujejo predvsem na Tajskem, v Maleziji in Indoneziji.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Galgant
-
- specialiteta južne Azije
- spominja na ingver
- aroma limone
-
- za brozge in juhe
- za kari in kokosove jedi
- bolj blag kot ingver
-
- Pikantno, začinjeno
- Temperamentna mešanica
- Dobro se ujema z eksotičnimi jedmi
-
- z vanilijo
- idealno za žar in pečenje
- edinstvena sestava
-
- prijetna ostrina
- optimalno za žar
- vsestransko uporabna
-
- poln okus
- večplastna aroma
- okusna mešanica zelišč
-
- z zrelo zelenjavo
- z izbranimi Hildegardinimi začimbami
- z ožepkom in galantom
-
- Aroma z galango in cimetom
- Samostojno ali za longdrinks
- Rahel okus po ingverju
-
- Naravna mešanica
- Aromatičen okus
- Z grškim senom in langvasom