Galgant
Alpinia galgana
Uporaba:
Galangal je nepogrešljiv za številne aromatične paste in tajsko kuhinjo. Poleg tega je tudi pomemben element za karijeve jedi, enolončnice, perutnino in jagnjetino ter morske sadeže.
Nahajališče:
Prvotno prihaja Galangal iz tropov in Indonezije. Danes ga gojijo in pridelujejo predvsem na Tajskem, v Maleziji in Indoneziji.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Galgant
-
-
-
Classic Ayurveda Galgant korenina - mleta bio, 30 g
- osvežitev na polici za začimbe
- namesto ingverja
- bolj grenko in blažje
-
Sonnentor Čaj ingver kurkuma, Dvojna vrečka (32,40 g)
- Pikantno, začinjeno
- Temperamentna mešanica
- Dobro se ujema z eksotičnimi jedmi
-
Sonnentor Začimba Sieglindes za krompir, Pakiranje, 25 g
- poln okus
- večplastna aroma
- okusna mešanica zelišč
-
Khoysan Meersalz Morska sol z bio čilijem in kajenskim poprom, 1 kg
- prijetna ostrina
- optimalno za žar
- vsestransko uporabna
-
Cosmoveda Bio čaj s 3 ingverji, 20 vreč. (25 vreč)
- aromatičen čaj
- najboljša kakovost
- grobo narezane sestavine
-
ConFusion Bio Babi Guling - Bali BBQ, 50 g
- Odlično se poda k svinjini
- Mešano in stekleničeno v Avstriji
- Brez soli in sladkorja
-
BioKing Bio zelenjavna juha Hildegard, 300 g
- Z galgantom & Ysop-om
- Nejodirana kristalna sol, brez joda iz vznožja Himalaje
- Brez ojačevalcev okusa