Galgant
Alpinia galgana
Uporaba:
Galangal je nepogrešljiv za številne aromatične paste in tajsko kuhinjo. Poleg tega je tudi pomemben element za karijeve jedi, enolončnice, perutnino in jagnjetino ter morske sadeže.
Nahajališče:
Prvotno prihaja Galangal iz tropov in Indonezije. Danes ga gojijo in pridelujejo predvsem na Tajskem, v Maleziji in Indoneziji.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Galgant
-
Classic Ayurveda Galgant korenina - mleta bio, 30 g
- osvežitev na polici za začimbe
- namesto ingverja
- bolj grenko in blažje
-
BioKing Bio zelenjavna juha, 300 g
- Narejeno brez ojačevalcev okusa
- S kristalno soljo iz vznožja Himalaje
- Nežno začinjena, polnega okusa
-
BioKing Bio zelenjavna juha Hildegard, 300 g
- Z galgantom & Ysop-om
- Nejodirana kristalna sol, brez joda iz vznožja Himalaje
- Brez ojačevalcev okusa
-
Sonnentor Začimba Sieglindes za krompir, Pakiranje, 25 g
- poln okus
- večplastna aroma
- okusna mešanica zelišč
-
Khoysan Meersalz Morska sol z bio čilijem in kajenskim poprom, 200 g
- prijetna ostrina
- optimalno za žar
- vsestransko uporabna
-
Sonnentor Čista zelenjavna juha Hildegard v steklenem lončku, 120 g
- z zrelo zelenjavo
- z izbranimi Hildegardinimi začimbami
- z ožepkom in galantom