Galgant
Alpinia galgana
Uporaba:
Galangal je nepogrešljiv za številne aromatične paste in tajsko kuhinjo. Poleg tega je tudi pomemben element za karijeve jedi, enolončnice, perutnino in jagnjetino ter morske sadeže.
Nahajališče:
Prvotno prihaja Galangal iz tropov in Indonezije. Danes ga gojijo in pridelujejo predvsem na Tajskem, v Maleziji in Indoneziji.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Galgant
-
Cosmoveda Mlet BIO galgant
10 g, 15 g, 50 g, 70 g, 180 g- za brozge in juhe
- za kari in kokosove jedi
- bolj blag kot ingver
-
- specialiteta južne Azije
- spominja na ingver
- aroma limone
-
- pikantna in grenka nota s pridihom gorčice
- idealna za tajsko kuhinjo
- odlično harmonira z mesom, ribami, zelenjavo in enolončnicami
-
- osvežitev na polici za začimbe
- namesto ingverja
- bolj grenko in blažje
-
- z zrelo zelenjavo
- z izbranimi Hildegardinimi začimbami
- z ožepkom in galantom
-
Sonnentor Začimba Sieglindes za krompir
18 g, 22 g- poln okus
- večplastna aroma
- okusna mešanica zelišč
-
- prijetna ostrina
- optimalno za žar
- vsestransko uporabna