Galgant
Alpinia galgana
Uporaba:
Galangal je nepogrešljiv za številne aromatične paste in tajsko kuhinjo. Poleg tega je tudi pomemben element za karijeve jedi, enolončnice, perutnino in jagnjetino ter morske sadeže.
Nahajališče:
Prvotno prihaja Galangal iz tropov in Indonezije. Danes ga gojijo in pridelujejo predvsem na Tajskem, v Maleziji in Indoneziji.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Galgant
-
- specialiteta južne Azije
- spominja na ingver
- aroma limone
-
- za brozge in juhe
- za kari in kokosove jedi
- bolj blag kot ingver
-
- osvežitev na polici za začimbe
- namesto ingverja
- bolj grenko in blažje
-
- Pikantno, začinjeno
- Temperamentna mešanica
- Dobro se ujema z eksotičnimi jedmi
-
- z zrelo zelenjavo
- z izbranimi Hildegardinimi začimbami
- z ožepkom in galantom
-
- z vanilijo
- idealno za žar in pečenje
- edinstvena sestava
-
- Odlično se poda tudi k rižu, testeninam in juham
- Izdelano v Avstriji
- Brez soli in sladkorja
-
- poln okus
- večplastna aroma
- okusna mešanica zelišč
-
- Eksotično in sadno
- Stopnja pikantnosti 3-4 od 10
- Odlično se poda s kokosovim mlekom