Galgant
Alpinia galgana
Uporaba:
Galangal je nepogrešljiv za številne aromatične paste in tajsko kuhinjo. Poleg tega je tudi pomemben element za karijeve jedi, enolončnice, perutnino in jagnjetino ter morske sadeže.
Nahajališče:
Prvotno prihaja Galangal iz tropov in Indonezije. Danes ga gojijo in pridelujejo predvsem na Tajskem, v Maleziji in Indoneziji.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Galgant
-  
   -  
   -  
  Sonnentor Čaj ingver kurkuma, 18 Čajnih vrečk (32,40 g)
- Pikantno, začinjeno
 - Temperamentna mešanica
 - Dobro se ujema z eksotičnimi jedmi
 
 -  
  Sonnentor Začimba Sieglindes za krompir, Pakiranje, 25 g
- poln okus
 - večplastna aroma
 - okusna mešanica zelišč
 
 -  
  Sonnentor Čista zelenjavna juha Hildegard v steklenem lončku, 120 g
- z zrelo zelenjavo
 - z izbranimi Hildegardinimi začimbami
 - z ožepkom in galantom
 
 -  
  ConFusion Bio Babi Guling - Bali BBQ, 50 g
- Odlično se poda k svinjini
 - Mešano in stekleničeno v Avstriji
 - Brez soli in sladkorja
 
 -  
  Sonnentor Hilde bio mešanica in začimbe za zeliščne namaze, 50 g
- Naravna mešanica
 - Aromatičen okus
 - Z grškim senom in langvasom
 
 -  
  Cosmoveda Bio Vata Balance Churna, 25 g
- pripravljene začimbe
 - za začinjanje riževih in kari jedi
 
 -  
  Wiberg Curry Maharani - sadni indijski navdih, 65 g
- blaga mešanica
 - eksotični okusi
 - vsestranska uporaba