Črna kumina
Nigella sativa
Navodila za uporabo:
Semena se uporabljajo posušena, cela ali mleta. Črna kumina je še posebej priljubljena v indijski, turški in orientalski kuhinji. Začinja zelenjavo, solate, chutneys, jagnjetino in perutnino. Tipično: črna kumina na turškem kruhu.
Pojavljanje:
Dom črne kumine je Bližnji vzhod in jug Evrope. Danes pa jo v glavnem gojijo v Egiptu in Turčiji.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Črna kumina
-
- okus po popru
- večstransko uporabna
-
Ölmühle Solling Bio črna kumina, filtrirana egipčanska
100 ml, 250 ml, 500 ml- Hladno stisnjeno
- Blag, popolnoma zrel okus
- Idealno za orientalske jedi
-
Cosmoveda BIO črna kumina
35 g, 100 g- bolj grenka kot poper
- za karije in perutnino i.t.d.
-
- izredno aromatično
- rahlo poprast okus
- krepi imunski sistem
-
- črna kumina
- popru podobna začimba
- aromatičen okus
-
Cosmoveda BIO Raita Masala
25 g, 80 g, 250 g- za izredno okusno raito
-
- tradicionalna začimba
- kombiniramo jo lahko tudi z drugimi začimbami
- primerna za vse vrste kruha
-
Cosmoveda BIO 7 Spices Ghee Masala
25 g, 100 g- za različne jedi
-
- izvor: Egipt
- nežnega in polnega okusa
- bogata z eteričnimi olji