Črna kumina
Nigella sativa
Navodila za uporabo:
Semena se uporabljajo posušena, cela ali mleta. Črna kumina je še posebej priljubljena v indijski, turški in orientalski kuhinji. Začinja zelenjavo, solate, chutneys, jagnjetino in perutnino. Tipično: črna kumina na turškem kruhu.
Pojavljanje:
Dom črne kumine je Bližnji vzhod in jug Evrope. Danes pa jo v glavnem gojijo v Egiptu in Turčiji.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Črna kumina
-
- Prefinjena aroma
- Poprast okus
- Vsestransko uporabno
-
- Hladno stisnjeno
- Blag, popolnoma zrel okus
- Idealno za orientalske jedi
-
- Pikantno in aromatično
- S črnim rožlinom
- Se odlično dopolnjuje s sirom in pečenko
-
- Aromatična raznolikost
- Čudovito harmonično
- Univerzalno uporabno
-
- Za mesne jedi & klobase
- Pikantnost 3 od 10
- S kajenskim poprom in curryjevimi listi
-
- Aromatična zelišča
- Brez čebule in sladkorja
- Začimbe za zelenjavo in perutnino
-
- za mesne jedi, jedi z rižem in s kuskusom
- 100% bio
- veganska
-
- Zelo aromatično
- Približno 1 žlica za 500 g moke
- S koriandrom in koromačem
-
- bolj grenka kot poper
- za karije in perutnino i.t.d.