Črna kumina
Nigella sativa
Navodila za uporabo:
Semena se uporabljajo posušena, cela ali mleta. Črna kumina je še posebej priljubljena v indijski, turški in orientalski kuhinji. Začinja zelenjavo, solate, chutneys, jagnjetino in perutnino. Tipično: črna kumina na turškem kruhu.
Pojavljanje:
Dom črne kumine je Bližnji vzhod in jug Evrope. Danes pa jo v glavnem gojijo v Egiptu in Turčiji.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Črna kumina
-
-
Ölmühle Solling Bio črna kumina, filtrirana egipčanska, 500 ml
- Hladno stisnjeno
- Blag, popolnoma zrel okus
- Idealno za orientalske jedi
-
-
KOTÁNYI Črna kumina, cela, 100 ml
- popolno za indijske in orientalske jedi
- oreškast, rahlo sladek okus
- grenko in nekoliko pikantno
-
Classic Ayurveda Črna kumina Kalonji - cela bio, 70 g
- črna kumina
- popru podobna začimba
- aromatičen okus
-
Sonnentor Heavy Metal Tee, 27 g
- Pikantno in aromatično
- S črnim rožlinom
- Se odlično dopolnjuje s sirom in pečenko
-
-
Herbaria Good Old Mild Curry, 80 g
- Za mesne jedi & klobase
- Pikantnost 3 od 10
- S kajenskim poprom in curryjevimi listi
-
Stay Spiced! "Rustikalna" začimba za kruh, grobo zmleta s črno kumino, 70 g
- Zelo aromatično
- Približno 1 žlica za 500 g moke
- S koriandrom in koromačem