Česen
Allium sativum
Uporaba:
Kot začimba in zdravilna rastlina: čebulica se uporablja sveža, celostna ali kot pasta, ter zmleta v posušeni obliki. Univerzalna začimba za slane jedi, prav tako nepogrešljiva v Sredozemski in azijski kuhinji. Česen odličen za ribe in meso, solatne prelive in omake.
Pojavljanje:
Izvor česna je zahodna Azija, danes pa ga gojijo že po vsem svetu. Največje države izvoznice so Kitajska, Indija, Južna Koreja, Rusija in ZDA, najboljši česen pa raste v zmernih in subtropskih krajih.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Česen
-
- nepogrešljiva začimba
- intenzivna in ostra aroma
- dobro se ujame praktično z vsem
-
- Prijetno blag
- Kot nalašč za narezek
- Z najboljšimi sestavinami
-
- lestvica pikantnosti: 3/10
- intenzivna aroma
- steklena embalaža
-
- oster okus
- nekoliko sladko
- neverjetno vsestranski
-
- Vsestransko uporaben
- Intenzivni in aromatični
- S kalifornijskim česnom
-
- za rižote, jagnjetino in školjke
- oster in rahlo sladek okus
- idealno za azijsko kuhinjo
-
- prodoren in oster vonj
- primeren za vse mesne in ribje jedi
- iz nadzorovane ekološke pridelave
-
- močan okus
- za mesne in ribje jedi
-
- iz fermentirane soje
- s pridihom česna
- za pripravo v ponvi