Česen
Allium sativum
Uporaba:
Kot začimba in zdravilna rastlina: čebulica se uporablja sveža, celostna ali kot pasta, ter zmleta v posušeni obliki. Univerzalna začimba za slane jedi, prav tako nepogrešljiva v Sredozemski in azijski kuhinji. Česen odličen za ribe in meso, solatne prelive in omake.
Pojavljanje:
Izvor česna je zahodna Azija, danes pa ga gojijo že po vsem svetu. Največje države izvoznice so Kitajska, Indija, Južna Koreja, Rusija in ZDA, najboljši česen pa raste v zmernih in subtropskih krajih.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Česen
-
- nepogrešljiva začimba
- intenzivna in ostra aroma
- dobro se ujame praktično z vsem
-
- lestvica pikantnosti: 3/10
- intenzivna aroma
- steklena embalaža
-
- s čepki za čipčenje
- s premazom proti prijemanju
- primeren za pranje v pomivalnem stroju
-
- vsestransko uporabna
- fina aroma
- optimalen za pikantne jedi
-
- z izbranimi zelišči
- v sončničnem olju
- vsestransko
-
KOTÁNYI Granuliran česen
32 g, 70 g- oster okus
- nekoliko sladko
- neverjetno vsestranski
-
STAUD‘S Česen sladko-kislo
228 ml- Prijetno blag
- Kot nalašč za narezek
- Z najboljšimi sestavinami
-
- Vsestransko uporaben
- Intenzivni in aromatični
- S kalifornijskim česnom
-
KOTÁNYI Česen in poper
30 g, 70 g- močan okus
- za mesne in ribje jedi