Brin
Juniperus communis
Navodila za uporabo:
Jagode se uporabljajo sveže, posušene, cele ali mlete. Brin je klasična začimba za številne jedi, kot so divja svinja in jeleni. Tudi, kislo zelje, jagnjetina, govedina in svinjina se odlično obogatijo z brinom. Brinov les, veje in jagode se tudi pogosto uporabljajo za dimljenje, saj za brinov les velja, da čisti in dezinficira.
Izvor:
Razširjen prihaja v številnih vrstah brina iz severne poloble, predvsem iz Evrope in Azije. Večina brinovih jagod prihaja iz sredozemskih regij, saj več sonca kot ga obsije intenzivnejša je njegova aroma.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Brin
-
Herbaria Mešanica začimb "Okus za brbončice" bio, 100 g
- Idealno za številne krompirjeve jedi
- S papriko in navadnim ožepkom
- Lahko se kombinira na več načinov
-
Brezzo Sir Tomini z brinom v olju, 280 g
- Mehki sir z brinom
- Blago & aromatično
- Surovo, na žaru in ocvrto
-
Obsthof Retter Ingver eliksir bio, 190 ml
- brez alkohola
- z ljubeznijo ročno izdelano
- 100% koncentrirano
-
-
Herbaria Domača sol za na kruh, 70 g
- dobro se poda s krompirjem in sirom
- za rustikalne jedi
- začinjeno
-
Herbaria Bio set začimb - classic
- z 2 začimbnima mešanicama
- priljubljeni klasiki
- v darilni embalaži
-
Herbaria Lunchbox z 2 mešanicama
- degustacijski in darilni set
- brez dodatkov
- iz certificiranega ekološkega kmetijstva
-
Herbaria Bio set začimb - pomlad
- z 2 začimbnima mešanicama
- za solate, ribe, zelenjavo itd.
- v darilni embalaži
-
Wiberg Začimbna mešanica Nordic Flair, 270 g
- fina morska sol
- burbonski poper in poper kubeba
- za ribe in vegetarijansko hrano