Brin
Juniperus communis
Navodila za uporabo:
Jagode se uporabljajo sveže, posušene, cele ali mlete. Brin je klasična začimba za številne jedi, kot so divja svinja in jeleni. Tudi, kislo zelje, jagnjetina, govedina in svinjina se odlično obogatijo z brinom. Brinov les, veje in jagode se tudi pogosto uporabljajo za dimljenje, saj za brinov les velja, da čisti in dezinficira.
Izvor:
Razširjen prihaja v številnih vrstah brina iz severne poloble, predvsem iz Evrope in Azije. Večina brinovih jagod prihaja iz sredozemskih regij, saj več sonca kot ga obsije intenzivnejša je njegova aroma.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Brin
-
- za moško in žensko kožo
- dolgotrajna zaščita
- topel lesen vonj
-
- idealen za dolge pijače
- nežni okus
- brez umetnih ojačevalcev okusov
-
- "prah Heidelberger"
- z lahko noto mentola
-
- obogateno z jurčki
- slastne kreacije z začimbami
-
- Vsebuje 3 različne začimbe
- Z nasveti za popoln gin & tonik
- Eleganten dizajn
-
- 100% bio
- vegansko
- za žar
-
- fino mleto
- okusno z divjačino, gosko in račko
- okus: eterično-aromatično
-
- Z rožmarinom, origanom in brinom
- Idealno za jesensko kuhinjo
- Rahlo sladka nota