Brin
Juniperus communis
Navodila za uporabo:
Jagode se uporabljajo sveže, posušene, cele ali mlete. Brin je klasična začimba za številne jedi, kot so divja svinja in jeleni. Tudi, kislo zelje, jagnjetina, govedina in svinjina se odlično obogatijo z brinom. Brinov les, veje in jagode se tudi pogosto uporabljajo za dimljenje, saj za brinov les velja, da čisti in dezinficira.
Izvor:
Razširjen prihaja v številnih vrstah brina iz severne poloble, predvsem iz Evrope in Azije. Večina brinovih jagod prihaja iz sredozemskih regij, saj več sonca kot ga obsije intenzivnejša je njegova aroma.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Brin
-
Brezzo Pecorino sir z brinom v olju, 280 g
- Ovčji sir in brin
- Močan, pikanten okus
- Regionalna posebnost
-
Brezzo Sir Tomini z brinom v olju, 280 g
- Mehki sir z brinom
- Blago & aromatično
- Surovo, na žaru in ocvrto
-
-
Herbaria Domača sol za na kruh, 70 g
- dobro se poda s krompirjem in sirom
- za rustikalne jedi
- začinjeno
-
Herbaria Mešanica začimb "Okus za brbončice" bio, 100 g
- Idealno za številne krompirjeve jedi
- S papriko in navadnim ožepkom
- Lahko se kombinira na več načinov
-
Herbaria Lunchbox z 2 mešanicama, 1 Set
- degustacijski in darilni set
- brez dodatkov
- iz certificiranega ekološkega kmetijstva
-
Fentimans Pink grenivka tonik, 200 ml
- idealen za dolge pijače
- nežni okus
- brez umetnih ojačevalcev okusov
-
Herbaria Čaj za post, 75 g
- zeliščno-sadni okus
- primerno tudi za med obroki
- z zelenim ovsom in brezovimi listi
-
Ankerkraut Elb-divje začimbe, 265 g
- Z rožmarinom, origanom in brinom
- Idealno za jesensko kuhinjo
- Rahlo sladka nota