Bazilika
Ocimum basilicum
Uporaba:
Listi se uporabljajo sveži ali posušeni. Basil ali bazilika, kraljica bazilik ali jušna bazilika je utelešenje italijanske-mediteranske kuhinje. Začini pestose, Insalata Caprese (solata s paradižnikom in mocarelo), pico Margerito in testenine.
Nahajališče:
Bazilika izvira iz zahodne Azije, vendar so jo že pred davnimi časi na predelu Sredozemlja in v Italiji nasadili stari Rimljani. Danes je bazilika razširjena po celem svetu in je zelo priljubljena začimba.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Bazilika
-
KOTÁNYI Naribana bazilika
10 g, 15 g- posebej nežno posušeno
- bogata z eteričnimi olji
- bistveno za pico in paradižnikovo omako
-
- Narejena iz najboljših naravnih bio sestavin
- Aromatično obogaten
- Slasten prigrizek
-
Sonnentor Bazilika
15 g- italijanska specialiteta
- sredozemska aroma
- sveže - pikanten okus
-
Cucumis Limonade Cucumis kumara bazilika
0,33 Liter- poletna osvežitev
- vegan
- lahko se kombinira tudi z ginom
-
KOTÁNYI BIO bazilika zdrobljena
7 g, 17 g- za mediteransko kuhinjo
- dobro se ujema s paradižnikom
- izrazita aroma
-
- v zaščitni embalaži za aromo
- optimalna za vse oblike testenin
-
Bavicchi Bio kalčki "bazilika"
10 g, 250 g- Blag okus
- Nabirano kot zeleno zelišče
- Za solate, juhe in omake
-
- s skrbno izbranimi zelišči
- optimalno za jedi na žaru
- tipično mediteranski okus
-
- Tradicionalno italijanska
- Kot nalašč za testenine in pice
- S prahom sardel