Bazilika
Ocimum basilicum
Uporaba:
Listi se uporabljajo sveži ali posušeni. Basil ali bazilika, kraljica bazilik ali jušna bazilika je utelešenje italijanske-mediteranske kuhinje. Začini pestose, Insalata Caprese (solata s paradižnikom in mocarelo), pico Margerito in testenine.
Nahajališče:
Bazilika izvira iz zahodne Azije, vendar so jo že pred davnimi časi na predelu Sredozemlja in v Italiji nasadili stari Rimljani. Danes je bazilika razširjena po celem svetu in je zelo priljubljena začimba.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Bazilika
-
- italijanska specialiteta
- sredozemska aroma
- sveže - pikanten okus
-
- v zaščitni embalaži za aromo
- optimalna za vse oblike testenin
-
- poletna osvežitev
- vegan
- lahko se kombinira tudi z ginom
-
- fino & aromatično
- s svežimi sestavinami
- za hitro kuhanje
-
- za mediteransko kuhinjo
- dobro se ujema s paradižnikom
- izrazita aroma
-
- Brez glutena in vegansko
- Kremni namaz
- Dober okus tudi kot preliv
-
- posebej nežno posušeno
- bogata z eteričnimi olji
- bistveno za pico in paradižnikovo omako
-
- prijetno aromatična
- vsestranska
- surovi prehrambeni izdelek
-
- pikantnost: 0/10
- osvežujoč vonj
- idealno za testenine