Classic Ayurveda Bio Pippali mlet
Indijski eksotik v vaši kuhinji
RazprodanoIzdelek v naši trgovini ni več na voljo
Opis
Klasik ayurvede uporablja za svoj kakovostni pippali prašek, vrhunska, na nizki temperaturi (pod 42 stopinj Celzija) sušene pippal sadeže v ekološki kakovosti. V primerjavi z običajnim sušenjem na zraku, je to najbolj nežna metoda do sadežev, pri kateri se ohrani največ aktivnih rastlinskih sestavin. Na koncu so sadeži zmleti v prah.
Prašek izpolnjuje standarde surovih živil in ne vsebuje polnil ali pomožnih sestavin. Vsebuje z vsemi svojimi sestavinami in fitokemikalije polno vrednost rastline.
Pippali
Pippali (dolgi poper) je zdravilna in aromatična rastlina iz družine Piperaceae. Uporabljajo se sadeži te plezalke. Po svojih lastnostih je podobna črnemu popru, z razliko, da je dolgi poper bolj nežen do želodca.
Dolgi poper krepi na prvem mestu apetit in Agni.
Pippali pomirja Vata in Kapha. Ker je prebavni izdelek Pippali sladek, v mahnih količinah krepi Pitta. Pippali lahko uživajo tudi Pitta dominante osebe (v zmernih količinah), ki imajo rade pekoče, podobno velja tudi za ingver.
Priporočene dnevni odmerek:
0,5 - 1 g dvakrat na dan (0,5 čajne žličke = 1g), potresemo npr. v ghee, med ali pa po pripravljeni jedi.
Uporaba: | Za ribe in morske sadeže, Za mesne jedi, Za perutnino, Za zelenjavne jedi |
---|---|
Certifikati: | Bio-certifikat |
Okus: | Pekoče |
Kakovost: | Zmleto |
Brez: | Ojačevalci okusa, Umetne arome, Umetna barvila, Konzervansi |
Vrsta izdelka: | Posamezne začimbe, Poper |
Dodatne informacije
Sestavine: dolgi poper *
* Certificirana ekološka pridelava