Zelišča Provanse
Herbes de Provence
Zelišča Provanse izvirajo iz francoske kuhinje in so zelo priljubljena v sredozemskih jedeh. Zeliščna receptura je skoraj vedno sestavljena drugače, vendar se zelišča vedno mešajo po naslednjem pravilu: timijan, rožmarin, origano, majaron in šetraj. Poleg tega se bazilika, pehtran, koromač, peteršilj, lovorov list in žajbelj pogosto dodajo, da se mešanica obogati. Zelišča so mešana sveža, sušena ali konzervirana kot pred mešanica v obliki aromatičnega kisa ali aromatičnega olja.
Izdelek z Zelišča Provanse
-
- z okusom sivke
- aromatična mešanica
- vsestranska
-
- po originalnem receptu
- za južnoevropske jedi
- brez umetnih arom
-
- iz posušenih zelišč
- intenzivna aroma
- aromatična ostrina
-
- mediteranska pika na i
- sveže, hladno stiskano olje
- polnovredno doživetje okusov
-
- Zeliščno in začinjeno
- Klasična mešanica
- Za številne mediteranske jedi
-
- okus Provanse
- s timijanom, sivko, koromačem in zeleno meto
- brez glutamata
-
- lahek in svež
- iz belega vinskega kisa
- mediteranski okus
-
- brez soli
- harmonična mešanica začimb
- idealno za mediteransko kuhinjo