Šetraj
Satureja hortensis
Uporaba:
Listi se uporabljajo sveži in posušeni. Šetraj je optimalen za mastne mesne in ribje jedi, krepke juhe, jedi iz krompirja, divjačino in gobove jedi. Svoje ime je dobil iz prvotnih časov kjer so z njim začinjali fižolove solate.
Nahajališče:
Šetraj izvira iz Azije, natančneje iz vzhodnega Sredozemlja. Danes se pogosto uporablja v Evropi, Indiji in celo deloma v Južni Afriki.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Šetraj
-
-
KOTÁNYI Šetraj zdrobljeni, 18 g
- idealno za jagnjetino in svinjino
- pikantnega okusa
- z intenzivno aromo
-
Spice for Life Bio Provansalska zelišča, 30 g
- Zeliščno in začinjeno
- Klasična mešanica
- Za številne mediteranske jedi
-
Sonnentor Začimba Sieglindes za krompir, Razpršilna posoda, 22g
- poln okus
- večplastna aroma
- okusna mešanica zelišč
-
Don PiccanToni Raclette začimbe "SEVERIN", 70 g
- za francoske steaka
- z belim poprom, majaronom, timijanom in rožmarinom
- brez glutamata
-
Österreichische Bergkräuter Zelišča iz Provanse, 30 g
- iz posušenih zelišč
- intenzivna aroma
- aromatična ostrina
-
SoSo Factory Fleur de Sel "Mama Mia", 100 g
- v praktični embalaži v obliki jajca
- prebudi čute
- čudovito vsestranski
-
-