Šetraj
Satureja hortensis
Uporaba:
Listi se uporabljajo sveži in posušeni. Šetraj je optimalen za mastne mesne in ribje jedi, krepke juhe, jedi iz krompirja, divjačino in gobove jedi. Svoje ime je dobil iz prvotnih časov kjer so z njim začinjali fižolove solate.
Nahajališče:
Šetraj izvira iz Azije, natančneje iz vzhodnega Sredozemlja. Danes se pogosto uporablja v Evropi, Indiji in celo deloma v Južni Afriki.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Šetraj
-
- začimba z intenzivnim vonjem
- lahkega, osvežilnega okusa
- vsestranski
-
- idealno za jagnjetino in svinjino
- pikantnega okusa
- z intenzivno aromo
-
- rahla ostrina
- vsestranski
- surovi prehrambeni izdelek
-
- Zeliščno in začinjeno
- Klasična mešanica
- Za številne mediteranske jedi
-
- v praktični emalaži v obliki jajca
- čudovito aromatično
- vsestransko
-
- po originalnem receptu
- za južnoevropske jedi
- brez umetnih arom
-
- za francoske steaka
- z belim poprom, majaronom, timijanom in rožmarinom
- brez glutamata
-
- iz posušenih zelišč
- intenzivna aroma
- aromatična ostrina
-
- harmonična mešanica, ki aktivira
- intenzivna aroma po svežih zeliščih
- s konopljo, nizek-THC