Šetraj
Satureja hortensis
Uporaba:
Listi se uporabljajo sveži in posušeni. Šetraj je optimalen za mastne mesne in ribje jedi, krepke juhe, jedi iz krompirja, divjačino in gobove jedi. Svoje ime je dobil iz prvotnih časov kjer so z njim začinjali fižolove solate.
Nahajališče:
Šetraj izvira iz Azije, natančneje iz vzhodnega Sredozemlja. Danes se pogosto uporablja v Evropi, Indiji in celo deloma v Južni Afriki.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Šetraj
-
-
KOTÁNYI Šetraj zdrobljeni, 18 g
- idealno za jagnjetino in svinjino
- pikantnega okusa
- z intenzivno aromo
-
Cosmoveda Nariban vrtni šetraj BIO, 30 g
- rahla ostrina
- vsestranski
- surovi prehrambeni izdelek
-
-
Österreichische Bergkräuter Zelišča iz Provanse, 30 g
- iz posušenih zelišč
- intenzivna aroma
- aromatična ostrina
-
SoSo Factory Fleur de sel z zelišči, 100 g
- v praktični emalaži v obliki jajca
- čudovito aromatično
- vsestransko
-
-
KOTÁNYI Zelišča v italijanskem slogu, 63 g
- klasična zelišča
- z origanom, baziliko in rožmarinom
- sveža aroma
-