Šetraj
Satureja hortensis
Uporaba:
Listi se uporabljajo sveži in posušeni. Šetraj je optimalen za mastne mesne in ribje jedi, krepke juhe, jedi iz krompirja, divjačino in gobove jedi. Svoje ime je dobil iz prvotnih časov kjer so z njim začinjali fižolove solate.
Nahajališče:
Šetraj izvira iz Azije, natančneje iz vzhodnega Sredozemlja. Danes se pogosto uporablja v Evropi, Indiji in celo deloma v Južni Afriki.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Šetraj
-
Stastnik Klobasice "Heurigenstangerl" - Sir, 70 g
- Z ementalerjem
- Za gurmanski oddih
- Pripravljeno za uživanje
-
Schadler Pečenkin namaz, 140 g
- začinjen, krepak in mesnat
- svinjina in omaka
- kozarec, ki ga je mogoče ponovno zapreti
-
-
-
Stastnik Klobasice "Heurigenstangerl" - Pikant, 70 g
- Za okusen oddih
- Pikanten okus
- Pripravljeno za uživanje
-
-
Frierss Sasaka - izvirno iz Koroške sesekljano, 150 g
- Iz najboljših sestavin
- Nota drobnega popra in česna
- Po tradicionalnem receptu
-
Viani TARTUFATA - Pestato di funghi misti e tartufo, 170 g
- zemljast okus
- rafinirano z oljčnim oljem
- dobro s testeninami in omakami
-
Frierss Alpski namaz Sasaka s čilijem, 150 g
- Pikanten in začinjen okus
- Z najboljšim svinjskim mesom
- Ročno izdelano