Šetraj
Satureja hortensis
Uporaba:
Listi se uporabljajo sveži in posušeni. Šetraj je optimalen za mastne mesne in ribje jedi, krepke juhe, jedi iz krompirja, divjačino in gobove jedi. Svoje ime je dobil iz prvotnih časov kjer so z njim začinjali fižolove solate.
Nahajališče:
Šetraj izvira iz Azije, natančneje iz vzhodnega Sredozemlja. Danes se pogosto uporablja v Evropi, Indiji in celo deloma v Južni Afriki.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Šetraj
-
- idealno za jagnjetino in svinjino
- pikantnega okusa
- z intenzivno aromo
-
Sonnentor Šetraj
20 g- začimba z intenzivnim vonjem
- lahkega, osvežilnega okusa
- vsestranski
-
- začimba za klobase
- rahlo poprast okus
- vsestransko uporabno
-
Cosmoveda Nariban vrtni šetraj BIO
30 g, 40 g, 120 g- rahla ostrina
- vsestranski
- surovi prehrambeni izdelek
-
- po originalnem receptu
- za južnoevropske jedi
- brez umetnih arom
-
Sonnentor Začimba Sieglindes za krompir
18 g, 22 g- poln okus
- večplastna aroma
- okusna mešanica zelišč
-
Kelly's MEXICANOS Pikant
125 g- Še posebej hrustljavo
- Šetraj in začimbe
- Vegansko
-
- 100% naravna
- brez joda
- nerafinirana