Paprika
Capsicum annuum
Navodila za uporabo:
Paprika šteje kot madžarska narodna začimba, saj se uporablja predvsem v enolončnicah, rižotah in mesu. Primerna je tudi za govedino, jagnjetino, svinjino in perutnino. V bistvu je paprika vsestransko uporabna, tudi za umešana jajca, zelenjavo in ribe.
Pojavljanje:
Paprika je znana predvsem po tem, da jo je Kolumb prinesel s seboj iz svoje ekspedicije. Tako je jasno, da je izvor te začimbe Srednja in Južna Amerika. Danes jo gojijo predvsem na Kitajskem, v ZDA in na Balkanu.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Paprika
-
La Chinata Sladka dimljena paprika, Posoda, 70g
- ročno brani in sortirani
- dimljeno z lesom hrasta
- čudovita aroma
-
La Chinata Pekoča dimljena paprika, Paket za ponovno polnitev, 500 g
- ročno brani in sortirani
- dimljeno z lesom hrasta
- čudovita aroma
-
-
Herbaria Sladka paprika, 80 g
- iz družinskega podjetja
- tradicionalna madžarska začimba
- nadzorovano ekološko gojenje
-
La Chinata Dimljena paprika grenko-sladka, Posoda, 160 g
- Nabrano in sortirano ročno
- Narejeno z najfinijim čilijem
- Prijetna aroma
-
-
Pringles Sweet Paprika, 40 g
- pikantno-sladko z dimljeno aromo
- zelo hrustljavo in veliko začimb
- idealen prigrizek
-
KOTÁNYI Sladka paprika, specialna, 100 g
- primerno za vse vrste golaža
- tipična sadna nota paprike
- blaga sadna aroma
-
Ankerkraut Mleta sladka paprika, 70 g
- posušena in mleta
- nežen-sladek okus
- tradicionalno za golaž jedi