Paprika
Capsicum annuum
Navodila za uporabo:
Paprika šteje kot madžarska narodna začimba, saj se uporablja predvsem v enolončnicah, rižotah in mesu. Primerna je tudi za govedino, jagnjetino, svinjino in perutnino. V bistvu je paprika vsestransko uporabna, tudi za umešana jajca, zelenjavo in ribe.
Pojavljanje:
Paprika je znana predvsem po tem, da jo je Kolumb prinesel s seboj iz svoje ekspedicije. Tako je jasno, da je izvor te začimbe Srednja in Južna Amerika. Danes jo gojijo predvsem na Kitajskem, v ZDA in na Balkanu.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Paprika
-
- ročno brani in sortirani
- dimljeno z lesom hrasta
- čudovita aroma
-
- ročno brani in sortirani
- dimljeno z lesom hrasta
- čudovita aroma
-
- zelo aromatična dišava
- aromatična sladkost
- prijetno dimljena nota
-
- Nabrano in sortirano ročno
- Narejeno z najfinijim čilijem
- Prijetna aroma
-
- 100% bio
- ročno pakirana
- vegansko
-
- iz družinskega podjetja
- tradicionalna madžarska začimba
- nadzorovano ekološko gojenje
-
- odlično dimljen okus
- optimalen za golaž ali žar
- nežna aroma
-
- Ročno pakirano
- Demeter certificirano
- Vegansko in vegetarijansko
-
- posušena in mleta
- nežen-sladek okus
- tradicionalno za golaž jedi