Paprika
Capsicum annuum
Navodila za uporabo:
Paprika šteje kot madžarska narodna začimba, saj se uporablja predvsem v enolončnicah, rižotah in mesu. Primerna je tudi za govedino, jagnjetino, svinjino in perutnino. V bistvu je paprika vsestransko uporabna, tudi za umešana jajca, zelenjavo in ribe.
Pojavljanje:
Paprika je znana predvsem po tem, da jo je Kolumb prinesel s seboj iz svoje ekspedicije. Tako je jasno, da je izvor te začimbe Srednja in Južna Amerika. Danes jo gojijo predvsem na Kitajskem, v ZDA in na Balkanu.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Paprika
-
La Chinata Sladka dimljena paprika, Posoda, 70g
- ročno brani in sortirani
- dimljeno z lesom hrasta
- čudovita aroma
-
La Chinata Pekoča dimljena paprika, Posoda, 160 g
- ročno brani in sortirani
- dimljeno z lesom hrasta
- čudovita aroma
-
Sonnentor Bio Sladka paprika, 50 g
- zelo aromatična dišava
- aromatična sladkost
- prijetno dimljena nota
-
Herbaria Sladka paprika, 80 g
- iz družinskega podjetja
- tradicionalna madžarska začimba
- nadzorovano ekološko gojenje
-
-
La Chinata Dimljena paprika grenko-sladka, Posoda, 350 g
- Nabrano in sortirano ročno
- Narejeno z najfinijim čilijem
- Prijetna aroma
-
Sonnentor Pikantna paprika zmleta, 50 g
- Ročno pakirano
- Demeter certificirano
- Vegansko in vegetarijansko
-
-
Ankerkraut Mleta sladka paprika, 70 g
- posušena in mleta
- nežen-sladek okus
- tradicionalno za golaž jedi