Paprika
Capsicum annuum
Navodila za uporabo:
Paprika šteje kot madžarska narodna začimba, saj se uporablja predvsem v enolončnicah, rižotah in mesu. Primerna je tudi za govedino, jagnjetino, svinjino in perutnino. V bistvu je paprika vsestransko uporabna, tudi za umešana jajca, zelenjavo in ribe.
Pojavljanje:
Paprika je znana predvsem po tem, da jo je Kolumb prinesel s seboj iz svoje ekspedicije. Tako je jasno, da je izvor te začimbe Srednja in Južna Amerika. Danes jo gojijo predvsem na Kitajskem, v ZDA in na Balkanu.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Paprika
-
- iz družinskega podjetja
- tradicionalna madžarska začimba
- nadzorovano ekološko gojenje
-
La Chinata Dimljena paprika grenko-sladka
70 g, 150 g, 160 g, 350 g, 750 g- Nabrano in sortirano ročno
- Narejeno z najfinijim čilijem
- Prijetna aroma
-
- odlično dimljen okus
- optimalen za golaž ali žar
- nežna aroma
-
- rahla rdeča barva
- čudovita dimljena aroma
- poseben postopek dimljenja
-
- Iz mangalice
- V kozarcu
-
- Blaga čili paprika v treh barvah
- Kremasto napolnjeno
- Za obilne prigrizke
-
KOTÁNYI Steak poper
45 g- fino uglašena kreacija
- močna nota paprike
- s korianderjem in rožnatimi jagodami
-
Ölmühle Fandler Bio-sončnično olje
100 ml, 250 ml, 500 ml- optimalno za solate, koruzo in leče
- bogato z linolno kislino in vitaminom E
-
- tipično maroško
- omamna kompozicija
- zlata rumena barva