Paprika
Capsicum annuum
Navodila za uporabo:
Paprika šteje kot madžarska narodna začimba, saj se uporablja predvsem v enolončnicah, rižotah in mesu. Primerna je tudi za govedino, jagnjetino, svinjino in perutnino. V bistvu je paprika vsestransko uporabna, tudi za umešana jajca, zelenjavo in ribe.
Pojavljanje:
Paprika je znana predvsem po tem, da jo je Kolumb prinesel s seboj iz svoje ekspedicije. Tako je jasno, da je izvor te začimbe Srednja in Južna Amerika. Danes jo gojijo predvsem na Kitajskem, v ZDA in na Balkanu.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Paprika
-
La Chinata Sladka dimljena paprika, Pakiranje za ponovno polnjenje, 1kg
- ročno brani in sortirani
- dimljeno z lesom hrasta
- čudovita aroma
-
La Chinata Pekoča dimljena paprika, Zip-paket, 150 g
- ročno brani in sortirani
- dimljeno z lesom hrasta
- čudovita aroma
-
Sonnentor Bio Sladka paprika, 50 g
- zelo aromatična dišava
- aromatična sladkost
- prijetno dimljena nota
-
La Chinata Dimljena paprika grenko-sladka, Posoda, 160 g
- Nabrano in sortirano ročno
- Narejeno z najfinijim čilijem
- Prijetna aroma
-
KOTÁNYI Sladka paprika, specialna, 250 g
- primerno za vse vrste golaža
- tipična sadna nota paprike
- blaga sadna aroma
-
KOTÁNYI Paprika ostra, 51 g
- za golaž, piščančji paprikaš in paradižnikovo juho
- idealno za madžarsko kuhinjo
- pikanten okus
-
Kelly's JUMPYS Paprika, 75 g
- napihnjeni prigrizki
- z okusom paprike
- za tiste, ki imajo radi slane prigrizke
-
Tempehmanufaktur Tempeh-Burger Smoky Paprika, Bio, 200 g
- fermentirana soja in fižol v zrnju
- krepka, dimljena marinada
- 2 kosa na pakiranje
-