Ingver
Zingiber officinale
Uporaba:
Koren se uporablja svež, posušen, v obliki praha ali celosten. Ingver ima vroč in aromatičen vonj in okus je saden in zelo aromatičen. Ingver je tipična bližnjevzhodna začimba in se pogosto uporablja za kari, enolončnice, jagnjetino in ribe. V mleti obliki se ingver uporablja za medenjake, mlečni riž in sadne solate.
Nahajališče:
Ingver rastlina je doma v tropskih krajih, njegov izvor pa se verjetno nahaja v srednji in južni Aziji. Danes so največje države izvoznice Kitajska, Japonska, Indonezija, Indija, Avstralija in Južna Amerika.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Ingver
-
- sladkega in ostrega okusa
- idealno za prigrizek
- z učinkom segrevanja
-
- topla aroma
- idealno za čaj
- intenzivno oster
-
- iz Ayurvedske znanosti
- posebne sestavine
- prijetno mehak-aromatičen okus
-
- Pikanten in začinjen okus
- Brez dodatkov
- Iz nadzorovanega ekološkega gojenja
-
- prilega se tudi v čaj
- za oplemenitenje sladic
- zelo donosno mešalno razmerje
-
- Osvežilno za grlo
- Brez sladkorja
- S poživljajočim ingverjem
-
- mediteranski sadni okus
- brez kofeina
- 20 piramidnih vrečk
-
- Limonino-pikanten okus
- S Šrilanke
- Uporablja se lahko na več načinov
-
- posebnost iz Japonske
- obvezno za suši
- intenziven okus