Gorčica
Sinapis alba
Navodila za uporabo:
Uporablja se sadež, sveže ali posušen ter zdrobljen ali mlet. Gorčična semena so izredno vsestranski: odlično začinjajo marinade za meso, klobase, divjačino in ribe. Mleta zrna so odlična za pekoče omake in juhe ter buče.
Pojavljanje:
Gorčica prvotno izvira iz Evrope, natančneje Sredozemlja. Danes jo gojijo predvsem na Kitajskem, v Franciji, Nemčiji in Severni Ameriki.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Gorčica
-
Don PiccanToni Začimbe za meso "MAGDA", 90 g
- odlično za divjačino
- s papriko, gorčico, čilijem in kurkumo
- brez glutamata
-
KOTÁNYI Priprava začimb Bosna, 115 g
- Nežno začinjeno
- Tipičen okus Bosne
- Dober izbor zelišč in začimb
-
Zotter Schokoladen Bio čokoladice Nashido - grappa, 85 g
- s štajersko grapo iz Göllesa
- nežen karakter
- oblito s temno čokolado
-
KOTÁNYI Sladka paprika, 400 g
- aromatično blag, saden okus
- popolno za golaž in piščančji paprikaš
- fina aroma in temno rdeča barva
-
Frierss Tartufi-mortadela, 100 g
- Obogateno s črnim tartufom
- Kakovost avstrijskega mesa
- Tradicionalna peka
-
-
-
MAMA's Lutenica, 290 g
- po tradicionalnem receptu
- Brez umetnih dodatkov
- Z najboljšimi naravnimi sestavinami
-
KOTÁNYI Sladka paprika, specialna, 100 g
- primerno za vse vrste golaža
- tipična sadna nota paprike
- blaga sadna aroma