Gorčica
Sinapis alba
Navodila za uporabo:
Uporablja se sadež, sveže ali posušen ter zdrobljen ali mlet. Gorčična semena so izredno vsestranski: odlično začinjajo marinade za meso, klobase, divjačino in ribe. Mleta zrna so odlična za pekoče omake in juhe ter buče.
Pojavljanje:
Gorčica prvotno izvira iz Evrope, natančneje Sredozemlja. Danes jo gojijo predvsem na Kitajskem, v Franciji, Nemčiji in Severni Ameriki.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Gorčica
-
dazu Bio Dunajska gorčica, 95 g
- Še posebej kremna
- Tradicionalni recept z jabolčnim kisom in hrenom
- Z gorčičnimi semeni iz Dunaja
-
Kürbishof Koller Gorčica z bučnimi semeni, 180 g
- nekoliko sladko
- nežna ostrina
- z rahlo hrustljavostjo semen
-
dazu Bio Pikantna gorčica, 140 g
- Spominja na dijonsko gorčico
- Narejena iz najboljših organskih sestavin
- Popolna s pečenim mesom
-
-
dazu Bio Gorčica jabolko-hren, 140 g
- Narejena iz najboljših ekoloških sestavin
- Harmonično ostro
- Ustreza skoraj vsaki hrani
-
Zwergenwiese Bio fina gorčica, 160 ml
- Posebno fina konsistenca
- Brez dodanega sladkorja
- Prefinjeno začinjeno
-
Sonnentor Seme za kaljenje gorčica, 120 g
- ostrega okusa
- kratek čas kaljivosti
- z veliko vitamini in železom
-
dazu Bio Pomaka med gorčica, 140 g
- Z okusnim ekološkim medom
- Narejena iz najboljših organskih sestavin
- Popolno z ribami
-
dazu Bio Zrnasta medena gorčica, 140 g
- Nežno in sladko
- S celimi gorčičnimi semeni
- Priljubljen tudi pri otrocih