Gorčica
Sinapis alba
Navodila za uporabo:
Uporablja se sadež, sveže ali posušen ter zdrobljen ali mlet. Gorčična semena so izredno vsestranski: odlično začinjajo marinade za meso, klobase, divjačino in ribe. Mleta zrna so odlična za pekoče omake in juhe ter buče.
Pojavljanje:
Gorčica prvotno izvira iz Evrope, natančneje Sredozemlja. Danes jo gojijo predvsem na Kitajskem, v Franciji, Nemčiji in Severni Ameriki.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Gorčica
-
MAMA's Lutenica, 290 g
- po tradicionalnem receptu
- Brez umetnih dodatkov
- Z najboljšimi naravnimi sestavinami
-
KOTÁNYI Začimbe za čevapčiče, 28 g
- pametna kombinacija
- aromatično-sadna ostrina
- nepremagljivo za govedino in jagnjetino
-
-
-
-
KOTÁNYI Sladka paprika, specialna, 250 g
- primerno za vse vrste golaža
- tipična sadna nota paprike
- blaga sadna aroma
-
Rapunzel Bio rdeča paprika, pečena na žaru, vložena v slanici, 310 g
- sadno-dimljen okus
- pečeno na žaru in olupljeno
- kot priloga in za rafiniranje
-
-
Pfefferdieb Bio baskovski čili, izvirno iz Espelette "Gorria", 50 g
- odlično za meso, zelenjavo in omake
- slana in sadna sladkost
- prefinjen okus