Gorčica
Sinapis alba
Navodila za uporabo:
Uporablja se sadež, sveže ali posušen ter zdrobljen ali mlet. Gorčična semena so izredno vsestranski: odlično začinjajo marinade za meso, klobase, divjačino in ribe. Mleta zrna so odlična za pekoče omake in juhe ter buče.
Pojavljanje:
Gorčica prvotno izvira iz Evrope, natančneje Sredozemlja. Danes jo gojijo predvsem na Kitajskem, v Franciji, Nemčiji in Severni Ameriki.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Gorčica
-
- Blaga kislost
- Prijetno pikantno
- Iz nadzorovanega ekološkega kmetijstva
-
- Izbrana gorčična semena
- Nežna proizvodnja
- Harmonično začinjeno
-
- Posebno fina konsistenca
- Brez dodanega sladkorja
- Prefinjeno začinjeno
-
- Še posebej kremna
- Tradicionalni recept z jabolčnim kisom in hrenom
- Z gorčičnimi semeni iz Dunaja
-
- Uravnotežena ostrina
- Čisto & za oplemenitenje
- Kremasta tekstura
-
- Popolna za omake in dipe
- Brez dodanega sladkorja
- Kremasta tekstura
-
- Izbrana gorčična semena
- Iz nemške pridelave
- Prefinjeno sladko
-
- Z okusnim ekološkim medom
- Narejena iz najboljših organskih sestavin
- Popolno z ribami
-
- Narejena iz najboljših ekoloških sestavin
- Harmonično ostro
- Ustreza skoraj vsaki hrani