Sol
Natrijev klorid
Navodila za uporabo:
Granulati mlete soli se uporabljajo v različnih velikostih. Na grobo razlikujemo morsko sol, sol iz solin in kameno sol. Na svetu ne obstaja jed, ki ne bi bila začinjena s soljo, celo sladice pridobijo s kančkom soli pravi okus.
Pojavljanje:
Sol prihaja iz celega sveta in se ga pridelauje na številnih področjih. Morska voda, na primer, vsebuje 3% soli. Ta se pogosto odlaga v podzemnih slanih jezerih, ki so nastala iz nekdanjih morij.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Sol
-
- po stari metodi dimljenja
- z lesom jelke in bukve
- čudovit dimljen okus
-
- Dimljeno nad bukovim lesom
- Klasika za BBQ
- Zelo intenzivno
-
- 100% naravna morska sol
- nežna, vlažna tekstura
- vsestranska
-
- idealna za začinjanje
- Izgorela morska sol
- vsestransko uporabna
-
- prijetno nežen okus
- z aktivnim ogljem
- eksotičen izgled
-
- iz otoka Molokai
- železov oksid za rdečo barvo
- izredno redka
-
- redka dimljena sol
- iz ZDA
- odlična kakovost
-
- čudovit okus
- optimalno za meso in solate
-
- v praktični embalaži v obliki jajca
- dimljenega okusa
- svetlo rjave barve